Hitit Üniversitesi'nin başarılı öğrencileri Kamerunlu Marcel Mfouapon Ngamli ve kız kardeşi Sümeyye Josiane Mefire gazetemizi ziyaret ederek 10 Ocak Gazeteciler Günümüzü kutladı. Kamerunlu kardeşler, "Hakimiyet Gazetesi bizim evimiz, tüm Hakimiyet çalışanları da bizim ailemiz." dedi.

Hitit Üniversitesi Makina Mühendisliği öğrencisi olan Marcel ve Fen Edebiyat Fakültesi'nde yüksek lisans eğitimi alan Sümeyye, Türkiye'nin kendileri açısından çok büyük değerler ifade ettiğini, bunun yanı sıra Çorum'un gönüllerindeki yerinin ayrı olduğunu anlattılar.

Gerek Çorum'da gerekse Hitit Üniversitesi'nde gördükleri yakınlık ve samimiyetin tarif edilemez derecede büyük olduğunu dile getiren Kamerunlu kardeşler, "Türkiye, Çorum ve Hitit Üniversitesi bizim hayatımızın çok önemli bir yerinde. Fakat bizim gönlümüzde öyle özel bir yeri olan var ki, o da Çorum Hakimiyet Gazetesi'dir. Kamerun'la Çorum arasında kurulan gönül köprüsünün temelini Hakimiyet Gazetesi ve çalışanları oluşturmaktadır. Çorum'a adım attığımız ilk günden bugüne bize sundukları aile sıcaklığı için çok teşekkür ediyoruz." dediler.

Genel Yayın Yönetmenimiz Erol Taşkan da ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getirerek, "Layık olduğumuzun çok üstünde iltifatlarla bizleri mahcup eden kardeşlerime ziyaretleri için teşekkür ediyorum. En baştaki teşekkürüm ise bu değerli kardeşlerimiz başta olmak üzere yabancı öğrencilerin tümüne sahip çıkan Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan'a ve değerli hocalarımızadır. Hakimiyet, gönül köprülerinin temel taşı olma ilkesini hiç bir zaman es geçmediği gibi, binlerce kilometre öteden gelip şehrimizde öğrenim gören kardeşlerimize de aile sıcaklığını hissettirmek konusunda kendisini sorumlu saymaktadır. Bir gönülde yer edinebilmenin mutluluğu ve hiç bir ayrım gözetmeksizin kurduğumuz kardeşlik bağları, şükredeceğimiz bir zenginliktir." diye konuştu.