RECEP MEBET
Çorum Beden Eğitimi Öğretmenleri Derneği (BEDER) Spor Kulübü’nün halk oyunları alanındaki başarısı sürüyor.
Halk Oyunları İl Birinciliği’nde 5 ayrı kategoride şampiyon olan BEDER, 23-24 Mart 2019 tarihlerinde Samsun’da düzenlenecek Grup Birinciliği’nde Çorum’u temsil etmeye hak kazandı.

Büyükler Otantik ve Geleneksel, Yıldızlar Otantik ve Geleneksel ile Küçükler Otantik kategorilerinde sahne alacak olan BEDER, Amasya, Kastamonu, Samsun, Sinop ve Tokat ekiplerine karşı birincilik mücadelesi verecek.

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu’nun 2018-2019 Faaliyet Programı kapsamındaki organizasyonda, Halk Eğitim Gençlik Spor Kulübü de ‘Gençler Otantik’ dalında Çorum’u temsil edecek.

HALK OYUNCULAR DESTEK BEKLİYOR
Daha önce Türkiye Finali’ne kadar yükselen ve elde ettiği başarı ile adından söz ettiren BEDER Halk Oyunları Ekibi, maddi imkânsızlıklar yüzünden sıkıntı yaşıyor.
5 kategoride 100’e yakın oyuncu ile Grup Birinciliği’ne hazırlanan BEDER yönetimi, ulaşım ve diğer yol masraflarını karşılama konusunda kara kara düşünüyor.
Halk oyunlarında Çorum’a yeni başarılar kazandırmak için kararlı olduklarını belirten Dernek yönetimi, eğitim ve spora gönül veren hayırseverlerin desteğini bekliyor.