M.BURAK YALÇIN

Server Gençlik ve Spor Kulübü Derneği tarafından gerçekleştirilen, Müftülük, Milli Eğitim ve Çorum Belediyesi tarafından desteklenen “Haydi Çocuklar Camiye” projesinin ödül töreni gerçekleştirildi.

Çocukların cami ve namaz değerleriyle bütünleşmiş şekilde yetişmesi adına yapılan bu proje Çorum merkezde Hazreti Ömer Cami, Huzur Cami, Tevhid Cami ve Hazreti İbrahim Camii’nde, İskilip’te Kibritçi Cami, Köprübaşı Cami, Şeyh Yavsi Camii’nde cami buluşması yapılacak. Sungurlu’da ise Çarşıbaşı Şehit Akif Kapaklı Cami ve Murat Camii’nde uygulandı.

Dün akşam Devlet Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirilen ödül törenine Vali Mustafa Çiftçi, Belediye Başkanı Zeki Gül, AK Parti Çorum Belediye Başkan Adayı Halil İbrahim Aşgın, Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Çorum Barosu Başkanı Kenan Yaşar ve çok sayıda davetli katıldı.

Hz. İbrahim Cami İmamı Mikail Aslan’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda proje kapsamında yapılan etkinliklerin yer aldığı sunum izletildi.

Programda konuşma yapan Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Çolak, kuşanmışlık yaşadığımızı belirterek, “Genciyle, ihtiyarıyla herkesin elinde telefon var. Sabahtan akşama kadar sizi meşgul edecek o kadar lüzumlu lüzumsuz şeyler var ki insanlar başını kaldırıp da ben niçin yaratıldım, nasıl bir gelecek tahayyül ediyorum bunun hesabını yapmaları gerekiyor. Bu gençler tebrik edilecek sevdalı bir yola çıkmışlar. Bugün biz kendimizi güzel göstermek için kıyafetler, makyaj malzemeleri kullanıyoruz. Müslümanın en güzel makyaj malzemesi abdestidir” dedi.

“Ağaç yaş iken eğilir” diyen Vali Mustafa Çiftçi’de konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Bu alışkanlıkların küçük yaşta kazanılması gerektiğini, insanların küçük yaşta eğitimlerini daha sonrada kazandıkları alışkanlıkları ömür boyu sürdüğünü gösterir. Camiye gitme alışkanlığı küçük yaşta alışılması gereken alışkanlıklardan birisidir. Camiler cem olduğumuz, bütünlük içerisinde Allah’ın huzuruna çıktığımız mekanlardır.”

Vali Çiftçi, projenin gerçekleşmesinde emeği geçenlere de teşekkür etti.

Konuşmaların ardından projede dereceye giren çocuklara ödülleri verildi.

Projeye 500’den fazla çocuğun katıldığı, bir vakit bile camiye gelen çocuğa hediye verildiği belirtildi.