Hollanda Büyükelçiliği'yle İstanbul Kültür Vakfı (IKSV) Kültür Politikaları Çalışma departmanı ile ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamında Çorum'a gelen heyet, Belediye Başkanı Zeki Gül'ü makamında ziyaret etti.

Ülkemiz ve Hollanda arasındaki kültürel işbirliğini geliştirme projesi kapsamında Hollanda Türkiye Büyükelçiliği Kültür Müşaviri Eray Ergeç ve İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı Araştırma Asistanı Fazilet Mistikoğlu ile birlikte Belediye Başkanı Zeki Gül'ü ziyaret etti. Ziyarete İl Kültür ve Turizm Müdürü Ömer Arslan'la birlikte Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Başaran Hıncal'da eşlik etti.

Hollanda Türkiye Büyükelçiliği Kültür Müşaviri Eray Ergenç, amaçlarının yürütülen proje kapsamında Çorum'u yakından tanımak ve Hollandalı turistleri Çorum'a getirmek olduğunu açıkladı.

Çorum'un tanıtılması ve gelen turist sayısının artırılması konusunda belediye olarak özel bir hassasiyetlerinin olduğunu belirten Başkan Zeki Gül, "Yapılan bu proje kapsamında yaklaşık 8 bin yıllık geçmişe sahip olan Çorum'un atlanmamış olması bizi sevindirdi. Hollanda ve Türkiye arasında kültürel işbirliği ve kültürel kaynaşmayı sağlamak amacıyla belediye olarak üzerimize düşeni yaparız" dedi ve ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.