HABER-YORUM/EROL TAŞKAN

İnsani Değerler Platformu, Çorum’u içten içe kemiren bir hastalığın tanısını gür bir seda ile yaparak, olması gereken ilkeler bütününü ahlaki ve insani boyutta çizdi. Bir memlekette nüksetmiş bir illeti dillendiremiyorsanız ve tedavisinde geç kalıyorsanız, o illet toplumun tümünü zillete taşır.

“Helal olsun” denilecek bir işe imza atan İnsani Değerler Platformu’nun tüm yönetim ve üyelerini gönülden kutluyorum. Bu memlekette her konu kolluk kuvvetlerinin tedbirleri ile çözülemez, kimi meseleler vardır ki, toplumun ortak vicdanı harekete geçtiğinde dertler sükun bulur, toplum tüm benliğini saran illetten ancak o vakit kurtulur.

Sosyal medya başta olmak üzere kimi mihraklar, yıllardır Çorum’da hususen seçim öncesi harekete geçer ve elindeki katran karası kazana daldırdığı zifirli fırçasını, “Çamur at izi kalsın” basından sağa sola çalardı.

Nice imzasız mektuplar dolaştı piyasada, nice sahte isimli şikayetler…

Hepsinin tortusunu da ne yazık ki topluma ayrılık, fitne ve fesat olarak bıraktılar.

Bugün de benzer senaryolar, herkesi malumu. İşte tam burada, toplumun vicdan sesi olarak ortaya çıkan İDP, cesaretle bu hastalığı dillendirdi ve kamuoyuna yaptığı çağrıyla, ahlak dedi, adalet dedi, insani ve İslami değerler dedi.

Şahıs işaret etmedi, ancak ilke işaret etti. Hangi mücadele olursa olsun eğer ahlak zemininde yapılıyorsa muteberdir. Ondan ötesinin tartışılması bile abesle iştigaldir.

Kuruluşundan bugüne, insana, insanlığa ve Çorum’a dair hangi hayırlı iş varsa lokomotif olma görevini üstlenen İnsani Değerler Platformu, yerinde, nezaket dolu ve doğruluk duvarlarıyla çevrili bir hatırlatmada bulunarak toplumun vicdan sesi oldu.

Çorum’u yarınlara taşıyıp, evlatlarımıza huzurlu bir gelecek sağlamak istiyorsak, armudun sapı, üzümün çöpü demeden, kişisel istikbal ve kaygılarımızı toplum faydasının önüne koymadan, Allah için yol yürüyebilmeliyiz.

Her kim ki bu toplumun birliği ve dirliği için soluk alıp adım atıyorsa, işte onlar bu memleketin gerçek ve isimsiz kahramanlarıdır. Hastalığımızı teşhiste geç kalıp, tedavisine yönelmezsek, ölüm döşeğine düştüğümüzde ilaç da kifayetsiz kalır. İş odur ki, hastalık bedene yayılmadan tedbir alına.

Bir kez daha gururla ifade ediyorum ki, İDP bu tavrı ve duruşuyla, Çorum’da bir kez daha hayır kapılarının açılmasına, gönüllerin imarına vesile olmuştur. Emeği geçen herkesi gönülden kutluyorum.

Editör: Haber Merkezi