Çorum Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) ile Sosyal Güvenlik Kurumu, Ticaret ve Sanayi Odası başkanlığında işverenlere yönelik yeni teşvikler hakkında bilgilendirme toplantısında, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası ve Genç MÜSİAD ile bir araya geldi. 


Çorum İŞKUR İl Müdürü Ali Şahan, SGK İl Müdür Vekili Enver Yıldız, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Başaranhıncal ve Genç Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Emre Çıtak'ın katılımıyla, ‘İŞKUR ve SGK'nın Teşvikler ve Destekler Hakkında Bilgilendirme Toplantısı’ gerçekleştirildi. 
Yapılan açıklamaya göre, toplantıda konuşan İŞKUR İl Müdürü Ali Şahan, İŞKUR teşviklerinden yararlanmanın temel şartının İŞKUR'a kayıtlı istihdam olmasını hatırlattı ve ilave istihdamda asgari ücret desteğinin devam edeceğini, faydalanmak için mutlaka İŞKUR'a giriş yapılarak, teyit edilmesi gerektiğini söyledi.


Toplantıda İŞKUR tarafından işverenlere yönelik, İstihdamın Korunmasına (Kısa Çalışma Ödeneği), Artırılmasına (Teşvikler) Nitelikli İşgücünün Yetiştirilmesine (Aktif İşgücü Programları) ilişkin destekler hakkında teşvikler sağlandığından bahsedilerek, katılımcılara bilgiler verdi.
SGK İl Müdür Vekili Enver Yıldız da, 5510 Sayılı Kanunla ilgili ve 7143 Yapılandırma Kanunu ile ilgili bilgilendirme yaparak 28 Şubat 2019 tarihine kadar yapılandırma yaparak borcunu ödemeyen işverenlerin yapılandırmadan doğan önceki dönemlere ait borçlarını ödemeleri halinde yapılandırmalarının devam edeceğini ve teşviklerle ilgili bilgiler verdi.


Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Başaranhıncal ise, İŞKUR ve SGK'nın çok önemli teşvik ve destekler sunduğuna dikkat çekerek, Çorum TSO üyelerinin bu teşvik ve desteklerden yararlanması için kurum yetkilileriyle görüşmelerinin önemine değindi. Başaranhıncal, istihdam başta olmak üzere bir çok alanda başarılı çalışmalar yapan İŞKUR İl Müdürlüğünün, Türkiye sıralamasında da son yıllarda üst sıralarda olmasının Çorum için gurur verici olduğunu söyledi. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi