RECEP MEBET
Hayırsever işadamı Selahattin Kaleli’nin kurucusu olduğu ‘Kaleli Vakfı’ Çorum’da hizmete girdi.
Resmi açılışının ilerleyen günlerde yapılması planlanan Kaleli Vakfı, İnönü Caddesi İl Özel İdaresi karşısı Best Oil İdare Binası 2. kat numara 136’da faaliyet göstermeye başladı.


BESMELE ve VAKIF DUASIYLA BAŞLANGIÇ
Kısa adı ‘Kaleli Vakfı’ olan Selahattin Kaleli Kültür, Eğitim ve Yardımlaşma Vakfı dün düzenlenen programla hizmete sunuldu.
Kaleli Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Vakıf Müdürü İsmail Tuncel’in ev sahipliğindeki programa AK Parti Belediye Meclis Üyesi Mehmet Döngel, Yeşilay Şube Başkanı Dr. Türker Ejder, Best Oil Müdürü Ahmet Namlı, Türk Sanat Musıkîsi Koro Şefi Halil Özçelebi ile bazı davetliler katıldı.

Çakır Camii İmam Hatibi Abdulhamid Çıplak’ın Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda mevlid-i şerif, ilahi ve kasidelerin ardından duayı Karakeçili Camii emekli İmam Hatibi Fikrettin Çıplak yaptı.

HAYRA ADANMIŞ BİR ÖMÜR
15 Ekim 2018 tarihinde kurulan Vakıf hakkında bilgi veren İsmail Tuncel, ömrünü hayır işlerine adayan işadamı Selahattin Kaleli’nin sosyal yardımlaşma ve dayanışma alanında örnek bir hizmete daha imza attığını söyledi.

Ticari alandaki birikimini eğitim ve topluma hizmet için cömert bir şekilde harcayan Kaleli’nin Çorum halkının gönlünde müstesna bir yere sahip olduğunu vurgulayan Tuncel, ihtiyaç sahibi ailelere daima yardım eli uzatan hayırsever işadamının yüzlerce insana istihdam sağladığını kaydetti.
Yükseköğrenim öğrencileri için yurt ve burs desteğinin yanı sıra memleketi Alaca’da eğitime sunduğu Yatılı Hafızlık Kuran Kursu’yla takdir toplayan Kaleli’nin Bahçeşehir Koleji Kampüsü’nü de Çorum’a kazandırdığına işaret eden Tuncel, vakıf faaliyetlerinin bu hizmetleri taçlandıran önemli bir adım olduğunu vurguladı.

Tuncel, “Muhtaç çocuklarımız ve ailelere kültür, eğitim, öğretim, sosyal ve ekonomik alanlarda destek ve yardımda bulunarak ülkemize nitelikli, üretken, milli ve manevi değerleri sahiplenen, bilinçli ve aydın nesiller yetiştirmeyi amaçlayan Kaleli Vakfı’nın hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, Vakıf Başkanımız Sayın Selahattin Kaleli’ye sağlık ve afiyet içinde hayırlı bir ömür diliyorum” dedi.