Saadet Partisi Çorum Belediye Başkan Adayı Kemal Kurt, gençlerle bir geldi.
Soru cevap şeklinde geçen programda gençlerden proje ve fikirler isteyen Kemal Kurt, “Bu memlekette gençler en çok ilgi bekliyor. Bir karar alınırken kendilerinin de fikirlerinin alınmasını istiyorlar. Biz bu taleplerinin farkındayız. O yüzden buraya sadece anlatan, dinlemeden konuşan bir aday olarak gelmedik. Sizlerle fikir alışverişi yapmaya, varsa projelerinizi dinlemeye, bu şehirde gençlerin gözünden eksik gördüğünüz, belki bizim de göremediğimiz hususları duymaya geldik. Gençler yeteneklerini kullanmak, şehre ve insanımıza katkıda bulunmak istiyorlar. Sanata yatkınlığı olan genç kendini ispat edebileceği bir yapının olmasını istiyor. 7/24 açık kütüphane ve sanat merkezleri istiyor. Buradaki coşkuyu görünce anlıyoruz ki, bir de bizi başkan görmek istiyorlar" dedi. 

Gençlerin bir ülkenin geleceği için önemli bir güç olduğuna vurgu yapan Kurt,  seçildikleri takdirde gençler için yapacakları hizmetleri anlattı. 

“Mevcut belediyenin yapmış olduğu kültür faaliyetleri, kitap fuarları, tebrik ettiğimiz güzel faaliyetlerden biriydi. Ama gelenek görenek babında gençliğe Ramazan etkinlikleri olarak maalesef palyaço etkinlikleri sunuldu. Bunu değiştireceğiz” diyen Kurt, bir ülkenin en büyük gücünün milli ve manevi değerlere bağlı gençliği olduğunu vurgulayarak, “Bir ülkenin en büyük gücü o ülkenin tankı, topu, silahı değil, milli ve manevi değerlere bağlı gençliğidir. Bunu rahmetli Erbakan hocamız her fırsatta dile getiriyordu. Fakat bugün gelinen noktada dindar bir nesil yetiştireceğiz diye ortaya çıkanlar dindar bir nesil yerine ülkeye deizmin ne olduğunu araştırıldığı bir nesil bıraktılar. Hal böyle olunca geçenlerde röportaj yapan bir gazeteci arkadaş soruyor, Türkiye İslam ülkeleri arasında en fazla alkol tüketiminin yaşandığı ikinci ülke buna ne diyorsunuz diyor. Evet dindar bir nesil yetiştireceğiz lafı sadece sloganda kalırsa, sadece benden olsun çamurdan olsun mantığıyla hareket edilirse, benim hırsızım başkalarının hırsızından iyidir lafı utanmadan, arlanmadan, sıkılmadan halka rahatlıkla ifade edilebiliyorsa o zaman gençliğe içki içmekten başka bir yol bırakmamış oluyorsunuz” diye konuştu.