FATİH BATTAR

Belediye Başkanı Zeki Gül, Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir ve belediye meclis üyeleri ile birlikte  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yakından takip ettiği Kent Park’ta çalışmaları yerinde inceledi.

212 bin 500 metrekarelik parkın %60’lık kısmı tamamlandı ve Ağustos yada Eylül ayında hizmete girmesi bekleniyor.

Parkta devam eden çalışmalar ile ilgili basın mensuplarına bilgi veren Başkan Gül, parkın %60’lık kısmının tamamlandığını belirterek, geriye kalan %40’lık kısmının ise Ağustos-Eylül gibi bitirilerek, Çorum halkının hizmetine gireceğini söyledi.

‘2 AYDA %22’DEN %60 SEVİYESİNE ULAŞTIK’

En son Nisan ayında parkta çalışmaları incelediklerini ve parkın sadece %22’sinin tamamlandığını aktaran Gül, aradan geçen 2.5 ay içinde %60 seviyesine ulaştıklarını belirterek; “Modern şehircilik anlayışına uygun bir yaşam alanı şeklinde planladığımız parkımız, Nisan ayında yüzde 22’lik bir kısmı tamamlanmıştı.

Bugün itibariyle ise müteahhit firma yüzde 28’lik kısmını daha tamamlandı. Belediye olarak bizim yapacağımız işlerin de yüzde 10’luk kısmını tamamladık. Bugün itibariyle parkımızın yüzde 60’ı tamamlandı. Geriye kalan yüzde 40’lık kısmını da kısa süre içerisinde tamamlayacağız.

Parkımızı bir an önce bitirmek ve hemşerilerimizin hizmetine sunmak için çok hızlı bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz.  Parkımıza yerleştireceğimiz çocuk oyun grupları, açık alan spor aletlerinin montajı, bank ve çöp kovası gibi kalemlerden oluşan kent mobilyalarının ihalesini de önümüzdeki günlerde yapacağız.” dedi

‘DEVASA GÖLET TAMAMLANMAK ÜZERE’

Parkın içine yapılacak 24 bin metrekarelik devasa göletin son durumu ile ilgili de bilgi veren Başkan Gül, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü; “Parkımızda 24 bin metrekarelik bir alanda biyolojik arıtma özelliğine sahip yapay bir gölet inşa ediyoruz. Göletteki suyun arıtılacağı alanların zemin sıkıştırma işlemlerini yapılıyor. Gölet içerisindeki suyun temizlenmesi için alana keçe ve EPDM mebran serimi hemen hemen bitmek üzere.

‘ALTYAPI İMALATLARI BİTTİ’

Parkın alt yapı imalatları ve yer altı su depolarının imalatları bitti. Alt yapı alanlarının toprak dolguları tamamlandı.   Parkımızın aydınlatmasına hem güvenlik açısından hem görsellik açısından çok önem veriyoruz. Parkımız tamam olduğunda burası ışıl ışıl olacak. Parkımızdaki aydınlatma ve park içerisinde bulunan binalarımızın elektrik hatlarını çektik.   İdari binalarımızın dış cephe kaplamaları, çatı imalatları ve iç tefrişat çalışmaları devam ediyor. Cephe kaplama ve tefrişat çalışmaları kısa bir süre sonra bitecek.

175 bin metrekarelik alan olan birinci etaptaki yeşil alanlar, otomatik sulama sistemiyle sulanacak. Buradaki sulama tesisatının yüzde 75’ini tamamladık.  Seyir kulesi çelik imalatları bitti. Gölet kenarındaki seyir teraslarının çelik iskele imalatlarına başladık. Gölet çevresinde bulunan amfi alanında oturma yerlerinin de imalatlarına başladık.  Birinci etap içerinde bulunan park içi gezinti yolları yüzde 80 oranında bitti. Yine bu etap içerisinde bulunan çocuk oyun gruplarının montajına, fitness alanlarının kauçuk kaplama uygulamasına başladık.

37 bin 500 metrekareden oluşan ikinci etap içerisinde bulunan 250 metre uzunluğunda yapay dere yer alıyor. Yapay derenin betonarme işleri tamamlanmak üzeredir. Yine ikinci etap içerisinde yer alan gezinti yollarının imalatlarının yüzde 65 oranında bitti. Bu etabın alt yapı imalatlarıyla birlikte elektrik tesisatlarını yüzde 80 oranında tamamladık. İkinci etapta 4 adet sergi satış birimi bulunuyor. Bu sergi alanlarının da kaba inşaatını tamamlandı.  Çocuk oyun alanlarıyla, gezinti alanlarıyla, bisiklet yollarıyla, spor alanlarıyla, botanik bahçesiyle, sosyal donatılarıyla, içerisinde adacıklar olan göletiyle Kentparkımızı kısa zamanda hemşerilerimizin hizmetine sunacağız.”

 

Editör: Haber Merkezi