Kurulduğu günden bu yana dünyanın birçok noktasında yardım organizasyonları düzenleyen Cansuyu Derneği, mazlumlara ve muhtaçlara 23 farklı alanda gerçekleştirdiği yardımlarını sürdürüyor.

Bu yardımlardan bir tanesi de Su Kuyusu Projesi.

Afrika’nın suya muhtaç bölgelerinde 3 binin üzerinde su kuyuları açan Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, hayırseverlerin desteği ile bu projesine ara vermeden devam ediyor. 

Afrika'nın kurak bölgelerine ve dünyanın birçok bölgesine su kuyuları açmaya devam edeceklerini belirten Cansuyu Derneği Çorum Temsilcisi Emrah Öztekin, susuzluğun en az savaş kadar tehlikeli olduğunu söyledi. Afrika’da yaşanan susuzluğun salgın hastalıklara da davetiye çıkardığına dikkat çeken Öztekin, imkânsızlıklar yüzünden yerin altındaki hazineden faydalanamayan insanlara su kuyuları açarak destek olduklarını ifade etti.

Ellerinde bidonlarla kilometrelerce yol gidip hayvanların da faydalandığı bulanık suya ulaşan ve bu suyu  içmek zorunda kalan insanlara tanık olduklarına dikkat çeken Öztekin, bu tablonun yaşanmaması için Cansuyu olarak ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştıklarını ve bundan sonra da yapmaya devam edeceklerini vurguladı.

BU HAYRA ORTAK OLUN
Hayırseverlerin destek ve dualarıyla bu denli önemli bir hayra imza attıklarını kaydeden Öztekin, bu tür hayır faaliyetlerinin artması için duyarlı olan herkese harekete geçme çağrısında bulundu. (Haber Merkezi)