FATİH AKBAŞ

İl Genel Meclisi’nin Mayıs ayı son toplantısında sunumu yapılan Araştırma ve Geliştirme Komisyonu tarafından hazırlanan “Çorum’da kara buğday ekimi” raporu Ziraat Fakültesi’nin önemini bir kez daha ortaya çıkarttı.

CHP’li meclis üyesi Rıdvan Samsunlu yaptığı konuşmada kara buğdayın önemine değindi ve üzerine bilimsel çalışmalar yapılması gerektiğini söyleyerek Hitit Üniversitesi bünyesinde Ziraat Fakültesi ve yada MYO’su kurulması gerektiğini belirtti.

İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya da Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ı cep telefonundan arayarak Ziraat Fakültesi ile ilgili talepleri iletti.

Telefondan meclis üyelerine açıklama yapan Rektör Alkan, artık yeni fakülte açmanın kolay olmadığını ve YÖK’ün hemen izin vermediğini vurgulayarak, “Diş Hekimliği Fakültesi’ni büyük uğraşlar sonunda aldık bir şekilde. Şimdi Hukuk Fakültesi için bastırıyoruz. Veteriner Fakültemizi de bu yıl aktif hale getirmeye çalışıyoruz. Şuan yer arayışlarımız devam ediyor” dedi.

Meclis Başkanı Halil İbrahim Kaya ise meclis Ziraat Fakültesi yada ilçelerden birisine Ziraat MYO açılması için meclis olarak çalışacaklarını sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından İl Genel Meclisi’nin Mayıs ayı toplantıları sona erdi.