Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Çorum Şubesi, ‘Eğitim Üzerine Hasbihal’ programında eğitimcilerle Prof. Dr. Arif Ersoy’u buluşturdu. Dernek Konferans Salonunda yapılan programa yoğun katılım sağlandı.
Programın açış konuşmasını yapan Şube Başkanı Ramazan Yiğitoğlu, “Arif Ersoy Hocamız, şehrimizde görev yaptığı süre içerisinde barış ve kardeşliği ön plana çıkarmış, herkesin takdirini kazanmış ve bu kubbede hoş bir sada bırakmıştır. Aynı zamanda eğitimci olan hocamızın ilim ve tecrübelerinden yararlanmak düşüncesiyle bir araya geldik.” dedi.


Çorum eski Belediye Başkanı ve Sabahattin Zaim Üniversitesi İktisat Bölüm Başkanlığı, Uluslararası İslam Ekonomisi ve Finansı Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü görevini yürüten Prof. Dr. Arif Ersoy, yeryüzünde barış ve huzurun eğitimle sağlanabileceğini belirterek, “Eğitim sistemimizin yaratılış gayesi doğrultusunda tanzim edilmesi gerekir. İnsanın yaratılış gayesi Allah’ın emirlerini hürmet ve ihtiram içinde yerine getirmek, yaratılanlara yaratandan ötürü şefkat ve merhamet göstermektir. Birincisi tevhid, ikincisi adalettir. Bunlar aynı zamanda inancımızın temel esaslarıdır.” dedi.


Ersoy, insanın imar ve irfan görevi olduğunu fakat eğitimde irfan boyutunun ihmal edildiğini vurgulayarak, “Medeni insan irfan sahibi insandır. Yaratılış gayesini bilen, hakkını yedirmeyen ve başkasının da hakkına girmeyen insandır.” diye konuştu. 
Eğitim üzerine sohbet ve soru cevap şeklinde geçen programın sonunda, Şube Başkanı Ramazan Yiğitoğlu,  ÖĞ-DER Çorum Şubesi 2006 yılı açılış fotoğrafını Prof. Dr. Arif Ersoy’a takdim etti. (Haber Merkezi)

 

Editör: Haber Merkezi