ÇORİMDER öncülüğünde İl Öğrenci Meclis Başkanı Betül Dalkıç ve İlçe İmam Hatip Lisesi Öğrenci Meclis Başkanları Çorum Milletvekillerini TBMM’de ziyaret etti.


Ziyarette; ÇORİMDER Başkanı ve ÖNDER Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Boyraz, ÇORİMDER Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Külcü, ÇORİMDER Gençlik Koordinatörü Semih Dumlu, ÇORİMDER Kız Sorumlusu Esra Nur Dilekçi, İl Öğrenci Meclis Başkanı Betül Dalkıç, İlçe İmam Hatip Lisesi Öğrenci Meclis Başkanları hazır bulundu.


TBMM Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen ziyarette AK Parti Çorum Milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan, Erol Kavuncu ve Oğuzhan Kaya öğrenciler ile tek tek tanıştı.


Milletvekili Erol Kavuncu, kendisinin 25 yıl öğretmenlik yaptıktan sonra da KYK’da müdür olarak görev aldığını söyledi.
Liderlik vasfının insanlarda doğuştan olduğunu ifade eden Kavuncu, meclis başkanı olan öğrencilere okullarında yapılan seçim sonucunda seçilerek, başkan olduklarını hatırlattı.


“BİR HEDEFİNİZ OLSUN HEDEFİ OLAN İNSANLAR BAŞARILI OLUR”
Hedefi olan insanların başarılı olacağına işaret eden Kavuncu, öğrencilere hayatlarında bir hedef belirlemelerini isteyerek, hedefi olmayan insanların ne ailesine ne de vatanlarına faydası olamayacağına vurgu yaptı.


“80 YILDA YAPILAYANLAR 15 YILDA YAPILDI”
Türkiye Cumhuriyeti tarihinde 15 yılda yapılan yatırımların 80 yılda yapılanlara eş değer olduğunu kaydeden Kavuncu, “Bu 15-20 yılda Türkiye’de İmam Hatipliler işbaşında, yemeyen, yedirmeyen, çalmayan, çaldırmayan insanlar görev başında ve 15-20 yılda Türkiye’nin hangi noktalara geldiği de ortadadır. Dünyaya bakış açısından dolayı İmam Hatipliyiz diyoruz. Yoksa bitirdiği okulun levhasında İmam Hatip diye yazdığından dolayı değil” dedi.

“BURALAR MİLLETİN TEMSİL EDİLİDĞİ YERLERDİR”
TBMM’nin milletin temsil edildiği yer olduğuna vurgu yapan Milletvekili Ahmet Sami Ceylan ise hayata yön veren tüm karar ve kanunların burada alındığını söyledi.
Dünya tarihinde 2 meclisin saldırıya uğradığını hatırlatan Ceylan, “Bunlardan birisinin Hitlerin İngiliz parlamentosunu bombalaması ve birde FETÖ terör örgütü tarafından TBMM’nin bombalanmasıdır. Burayı bombalamalarında ki amaç biz hiçbir kanun tanımayız diye bir mesaj vermek istediler. Ama bu Türk milleti de onlara gereken mesajı vermişlerdir” şeklinde kaydetti.

 

“KENDİNİZİ KÜLTÜREL YÖNDENDE GELİŞTİRİN”
Öğrencilere nasihatlerde de bulunan Ceylan, kendilerini sadece dersler yönünde değil, kültürel yönden de geliştirmelerini istedi.
Ülkenin her alanında gençlere ihtiyacı olduğunu söyleyen Ceylan, “Bu ülkenin iyi bir müzisyene, iyi bir matematikçiye, iyi bir sanatçıya, iyi bir bilim adamına ihtiyacı var. Sizin gibi gençler her alanda toplumu yönlendirecek yerlerde olması gerekiyor” diye konuştu.
Öğrencilerde idealist olmalarını isteyen Ceylan, meslek seçerken dikkatli davranmaları gerektiğinin altını çizdi.

ÖĞRENCİ MECLİS BAŞKANLARINA ÇANAKKALE GEZİSİ SÖZÜ 
Ceylan, kendisinden Çanakkale gezisi isteyen öğrenci meclis başkanlarına yardımcı olacağının sözünü verdi.

 

“HAYALLERİNİZİ YÜKSEK TUTUN”
Öğrencilerden hayallerini yüksek tutmalarını isteyen Milletvekili Oğuzhan Kaya da, “Devletimiz her zaman öğrencisinin yanındadır ve her konuda gerekli yardımı yapmaktadır. Devletin bu fedakârlığına karşılık olarak derslerinize çok çalışmanız lazım. Bu vatan için, bayrağımız için, dinimiz için çok çalışacağız, düzgün olacağız, dürüst olacağız, ahlaklı olacağız” dedi.

 

“AHLAKLI VE ADALETLİ OLUN”
Öğrencilerden ahlaklı ve adaletli olmalarını isteyen Kaya, “Yaşantımızın ortasına ahlak ve adaleti koyarsak bizi kimse alt edemez. Allah her zaman doğru ve dürüst olanlara yardım etmiştir.  Bizler zamanında sizin gibi buraları gezmek isterdik ama lakin o zaman devletimizin imkânları bunlara müsait değildi ama şimdi çok şükür devletimiz bize her türlü imkânı sağlıyor ve buralara gelerek bizleri ziyaret ediyorsunuz” diye konuştu.
Ziyaret günün anısına çektirilen toplu fotoğraf ve milletvekillerine plaket takdimi ile sona erdi.