FATİH BATTAR

Hitit Üniversitesi tarafından Bahar etkinlikleri kapsamında Mühendislik Fakültesi lisans öğrencilerinin, lisans araştırma, bitirme proje ve tasarım çalışmalarını sergiledikleri “Proje Pazarı” etkinliği dün gerçekleştirildi.

Mühendislik Fakültesi’nde gerçekleştirilen Proje Pazarı etkinliğinde Makine Mühendisliği, Kimya Mühendisliği ve Gıda Mühendisliği bölümü öğrencileri projelerini görücüye çıkardı.

Toplam 16 projenin sergilendiği etkinliğe Vali Necmeddin Kılıç, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Etkinlik kapsamında bir konuşma yapan Rektör Alkan, Proje Pazarı etkinliği ile öğrencilerin projelerini ilgili iş dünyası ilgilileri ile bir araya getirmeyi  ve sinerji oluşturmayı amaçladıklarını söyledi.

Türkiye’nin 2023 vizyonuna ulaşabilmesi için üniversite-sektör işbirliği kurulmasının önemine dikkat çeken Alkan; “Üniversite olarak sadece eğitim faaliyetleri ile değil, üniversitemizin sahip olduğu bilgi birikimi, tecrübesini, altyapısını ile öğrencilere destek olma arzusundayız.  2023 vizyonuna ulaşabilmemiz için, dünyanın sayılı güçleri arasına girebilmemiz için üniversite-sektör iş birliğini kurmamız gerekiyor. Öğrencilerimizi daha mezun olmadan ilgili sektörde proje üretme, toplumun ihtiyacını tespit edip ihtiyacı gidermeye dönük çalışmalar yapmasını arzu ediyoruz. Sergideki amacımız öğrencilerimizin projelerini ilgili iş dünyası ilgilileri ile bir araya getirmek, sinerji oluşturmak ve öğrencilerimizin mezun olduktan sonra daha kolay istihdam edilmelerine yardımcı olmak.” dedi   

Vali Necmeddin Kılıç ise sergide etkileyici çalışmalar olduğunu belirterek; “Çorum’daki sosyal ve fikri hayata çok ciddi katkıları olan bir marka üniversiteye sahibiz. Mühendislik Fakültemizde örnek işler olduğunu görüyoruz. Öğrencilerin öğretmenleri ile beraber projeleri gördük. Etkileyici çalışmalar olmuş. Bu çalışmalar ilimize güç katmaktadır.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Necmeddin Kılıç ve Rektör Reha Metin Alkan öğrencilerin hazırladığı projeleri gezerek, projeler hakkında bilgi aldı.

SENSÖRLÜ BOY ÖLÇME MAKİNESİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Etkinlikte en büyük ilgiyi sensörlü boy ölçme makinesi gördü. Öğrencilerin öğretmenleri ile birlikte geliştirdikleri sensör sayesinde insanların boyunu ölçen ve otomatik olarak yansıtabilen makine büyük ilgi gördü. Vali Necmeddin Kılıç ve Rektör Reha Metin Alkan da boy ölçme makinesini denemeyi ihmal etmedi.

Editör: Haber Merkezi