Hafta boyunca devam eden 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında öğretmenler tarafından  hazırlanan ‘Şiir ve Müzik Dinletisi’ beğeni ile izlendi. 
İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Devlet Tiyatro Salonundaki programa Vali Yardımcısı Recep Yüksel, İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, müdür yardımcıları, şube müdürleri, öğretmenler ve davetliler katıldı.


Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda konuşan Vali Yardımcısı Recep Yüksel, “Öğretmenlerimizin yüceliğini, özverilerini, insan hayatına kattıkları değerleri, katlandıkları zorlukları biliyoruz. Dünyanın hiçbir yerinde  nesillere eli değmeyen öğretmen yoktur. Sizlerin biçimlendirmesiyle, sizlerin yönlendirmesiyle insan oluyoruz. Yüce Atatürk'ün dediği gibi nesilleri nesiller yapan sizlersiniz." dedi.


İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük ise, öğretmenlerin her zaman sevgi ve saygıya layık olduğunu vurguladığı konuşmasında, “Başöğretmen Atatürk’ün izinde, yapmış olduğu mesleği olanca fedakârlığıyla, bütün imkânları seferber eden, canını feda eden öğretmenlerin huzurunda saygıyla eğiliyorum. Bu sene hafta boyunca etkinliklerimiz devam edecek. Cuma akşamı ilk defa öğretmenlerden oluşan fener alayı yapacağız. Öğretmenler Gününe yakışır bir şekilde haftayı tamamlayacağız. Öğretmenler her zaman değerlidir. Her zaman saygıya ve sevgiye layıktır. Bu gece için emeği geçen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum." dedi. 
Günün anlamına uygun seçilen şiir ve şarkıların okunduğu program toplu fotoğraf çekilmesi ile sona erdi. 

Editör: Haber Merkezi