FATİH BATTAR

S.S Pancar Ekicileri Kooperatifi 28.Olağan Genel Kurulu’nda bir konuşma yapan birlik başkanı Ahmet Pehlivan, kooperatif olarak 2017 yılında 5 bin 58 ortağına 29 milyon TL satış gerçekleştirdiklerini söyledi.

S.S Pancar Ekicileri Kooperatifi 28.Olağan Genel Kurulu dün gerçekleştirildi. Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odası (ÇESOB) Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen genel kurula ÇESOB Başkanı Recep Gür, PANKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Pehlivan ve birlik üyeleri katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan genel kurulun Divan Başkanlığı’nı Levent Kayaalp yaparken, Başkan Yardımcılığı’nı Mehmet Yörür, katip üyelikleri Ömer Barın, Süleyman Yeleç ve oy toplayıcılığı ise Ferhat Arslan, Mustafa Çağlayan yaptı.

Toplantının devamında birlik başkanı Ahmet Pehlivan bir konuşma yaptı. Kooperatifin 2017 yılında toplam 9 satış mağazasında, 14’ü üniversite, 14’ü ise lise ve ortaöğretim mezun olmak üzere toplam 28 personel ise hizmet verdiğini belirten Pehlivan; “Kooperatifimiz aktif 5 bin 58 adet ortağına tarım alet ve makinesi, sulama boru ve malzemesi, zirai mücadele ilacı, kimyevi ve sıvı gübre, zirai tohum ve fide, hayvan yemi, araç lastikleri ile tarımsal işlerde kullanılan diğer ürünler olmak üzere yaklaşık 29 milyon TL satış gerçekleştirmiştir.” dedi

Kooperatif olarak he yıl faaliyetleri artırmayı ve çiftçilere yardımcı olmayı görev edindiklerini aktaran Pehlivan; “Kooperatifimiz 2017 yılında ortaklarımızın ihtiyaçlarını zamanında, uygun fiyatlarla ve kaliteli olarak temin etmek için imkanları ölçüsünde azami gayret göstermiştir. Kooperatifimiz ayrıca anasözleşmesindeki hükümler doğrultusunda yaptığı çalışmalarla, ortaklarımızın tarımsal ürünlerini değerlendirmek, ürünlerin piyasadaki fiyat istikrarını sağlayarak ekonomik gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla çalışmalarına devam etmiştir. Bu kapsamda ortaklarımızdan sözleşmeli bitkisel tohum üretimi nedeni ile 190 ton buğday ve 42 ton arpa alımı yapmıştır.” ifadelerini kullandı.

Kooperatif olarak 2017 yılında yaş küspesi paketleme işlemine devam ettiklerini kaydeden Pehlivan, 2017 yılında 14 bin yaş küspeyi paketleyerek 16 bin adet 850 kg’lık paketleme yaptıklarını ve hem kooperatife hem de hayvancılığa katkı sunduklarını ifade etti.

Konuşmaların ardından Divan Başkanı Levent Kayaalp, kooperatif 2017 faaliyet yılına ait Yönetim Kurulu ve Denetçiler raporları ile bilanço, gelir tablosu hesapları okuyarak oylamaya sundu. Bilanço ve gelir tablosu oy birliği ile kabul edildi. Ardından Yönetim Kurulu ve Denetçiler raporları ile bilanço, gelir tablosu hesaplarının tasdiki ve Yönetim Kurulu ve Denetçilerin ibrası oya sunuldu oy birliği ile kabul edildi.

2018 faaliyet yılına ait iş programı ve bütçesinin okunması, görüşülmesi ve Yönetim Kurulu’na yetki verilmesi oylamaya sunularak, oy birliği ile kabul edilirken, genel kurul Yönetim Kurulu üyeleri ve Denetçilere verilecek ücretlerin ve yollukların belirlenmesi ile sona erdi.