Çorum Öğrenci Meclis Başkanı Prof. Dr. Hayreddin Karaman Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Betül Dalkıç ve meclis üyeleri bir dizi ziyaretlerde bulundular.

Heyet İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Çorum Belediye Başkanı Zeki Gül ile Aile ve Sosyal Politikaları İl Müdürü Yahya Çoban'ı makamlarında ziyaret ettiler.

Ziyaretlerde projeleri hakkında bilgi veren Öğrenci Meclisi Başkanı Betül Dalkıç projeleri için destek istedi.
Öğrenci meclislerinin öğrencilerinin demokrasiyi yaşamaları ve özümsemelerini sağladığını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, “Yönetim içerinde yer almak, söz sahibi olmak önemli.  Öğrenci meclisleri aynı zamanda ilimizi tanıtmak açısından iyi bir fırsat. Çorum’u Türkiye çapında en iyi bir şekilde temsil edeceğinize inanıyorum. Bu konuda biz de her türlü desteği vermeye hazırız. Sizleri tebrik ediyor, başarılar diliyorum” dedi.  


Çorum Belediye Başkanı Zeki Gül ise belediye olarak hazırlanan projelere her türlü desteğe vermeye hazır olduklarını ifade etti.
Heyet kendilerine destek sözü veren Çorum Belediye Başkanı Zeki Gül ve İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük’e, Aile ve Sosyal Politikaları İl Müdürü Yahya Çoban'a teşekkür etti.


Okulların meclis başkanlarından oluşan heyet sırasıyla Şehit Aileleri ve Gaziler Derneğini ve Türkiye Muharip Gaziler Derneğini ziyaret ederek, gaziler ve şehit yakınları ile sohbet ettiler.
Öğrenciler ayrıca şehitler Sedat Düzgün, Nurullah Yeşildağ ve Abdullah Ovan’ın ailesini de ziyaret ederek, acılarına ortak oldular. Abdullah Ovan'ın ailesi hastanede tedavi gördüğü için hastanede ziyaret ederek, acil şifalar dilediler.


İl Öğrenci Meclisi Başkanı Betül Dalkıç, “Şehit ailelerini unutmadığımızı göstermek için kendilerini ziyaretlerde bulunduk. Onların ellerini öperek bol bol sohbet ettik. Onların yüzlerindeki ifade bizleri çok memnun etti. Bu tür ziyaretlerimiz devam edecek. Onların evlatları biz gençlerin geleceği için şehit oldular. Bizde üzerimize düşen görevi yerine getirmek ve onları hiçbir zaman unutmadığımızı göstermek adına bu ziyaretlerimizi gerçekleştirdik” dedi.


Şehit aileleri kendilerini unutmayan gençlerin ziyaretlerinden son derece memnun olduklarını ifade ederek, ülkenin geleceği olan bu gençlerin yaptıkları bu davranışları takdirle karşıladıklarını dile getirdiler.