EROL TAŞKAN

Geçtiğimiz gün şehadete eren Şehit Özel Harekat Polisi Said Uslu'nun son hatıraları, herkesi duygulandırdı. AK Parti Çorum Milletvekili Adayı Erol Kavuncu'nun da damadı olması nedeniyle, tüm Çorumlular'ın ayrıca hemşehri olarak kabul ettiği şehidimizin vefatından önceki hallerini, şu an bahçesinde medfun bulunduğu caminin eski imamı anlattı.

Dedesinin yaptırdığı caminin eski imamına para göndererek, bunu kendi adına kefaret olarak uygun yere dağıtmasını tenbih eden şehidimiz Said Uslu, "Ben Rabbimi arzuluyorum" demiş.

Sakarya'ya tayini çıkan camii imamı Sefer Güzeldal, Erbaa'ya taziyeye geldiğinde Güzeldal, şehit Said Uslu ile Ramazan ayından önce aralarında geçen konuşmayı anlattı.

EN BÜYÜK ARZUSU ŞEHİTLİKTİ

Şehit Uslu'nun kendisine para göndererek günahlarına kefaret olması için uygun gördüğü bir yere vermesini istediğini anlatan İmam Sefer Güzeldal, ''Said'i ben uzun yıllardır tanırım. Hakikaten çok temiz yaşadı. Bu dünyadan tertemiz şekilde göçtü, gitti. Cenab-ı Allah şehadetini kabul eylesin inşallah. En büyük arzusu şehit olmaktı. Bunu son zamanlarda sık sık dile getiriyordu zaten. Ramazan'dan önce bana telefon etti ve 2 bin lira para gönderdi bana. 'Hocam ben ufakken bir başkasının bahçesinden herhangi bir şey almış olabilirim. Veyahut da birisini kırmış olabilirim. Bütün bunlara kefaret olsun diye bunu uygun gördüğün bir yere benim adıma verirseniz çok sevinirim dedi." şeklindeki sözleriyle yaşananları aktardı.

Daha sonra para paranın ulaşıp ulaşmadığını öğrenmek için kendisini tekrar aradığını söyleyen Güzeldal, Said Uslu'ya paranın kendisine ulaştığını ve verilmesi gereken yerlere teslim edildiğini aktardığını belirtti. 

Kendisine, "Hocam rahatladım. İnşallah Rabbim kabul ederse, lütfederse ben hazırım." diyen Said Uslu'ya, "Sen üç ay sonra düğün yapacaksın, evleneceksin. Sen düğününe odaklan, inşallah düğününe gelip hep beraber sevineceğiz"  dediğini dile getiren Güzeldal, Said Uslu'nun, "Hocam ben Rabbimi arzu ediyorum." dediğini söyledi.

Vefatından bir kaç gün evvel tekrar telefon ettiğini belirten Sefer Güzeldal, Said'in kendisini arayıp, "Geceleri bana bazı ayetler ezberletiyorlar. İnşallah bu da benim için hayırlı olacak." dediğini belirtiği şehidimizin ardından kendisini her zaman dua ve minnetle yâd edeceğini belirterek, "Ve o çok sevdiği Rahmeti Rahman'a kavuştu. Bu dünyada niyet ettiği orucunu, Rabbi katında kendisine kurulan cennet sofrasında açtı." dedi.

Editör: Haber Merkezi