RECEP MEBET
Özel Hitit Temel Lisesi, önümüzdeki sezona ‘Çorum Seçkinler Koleji’ adıyla
yeni binasında merhaba demeye hazırlanıyor.

 

Yaman Öztürk, Abdullah Şimşek ve Evrim Gül’ün kurucusu olduğu Seçkinler Koleji, Yavruturna Mahallesi (Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi arkası) Esnafevleri 6. Sokak’taki yeni binasında eğitim verecek.
 

‘Sağlam kadro, iyi gelecek’ sloganıyla kolları sıvadıklarını belirten Kurucu Müdür Yaman Öztürk, 12 derslikli ve yaklaşık 200 öğrenci kapasiteli yeni binalarında spor salonu, kütüphane, konferans salonu, fen ve görsel sanatlar laboratuvarları, kafeterya ve idari bölümlerin yer alacağını söyledi.
 

“Çorum'un en seçkin öğrencileri ile en seçkin öğretmenlerini, 2019-2020 Eğitim Öğretim yılı itibariyle yeni okulumuzda buluşturacağız” diyen Yaman Öztürk, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
 

“Öğretmenler kurumu olarak çıktığımız yolda bütün gelişmelere eğitimci refleksi ile yaklaştık. Ticari hiçbir refleksimiz olmadı ve bu nedenledir ki her eğitim döneminde şehrimizin en seçkin öğretmenleriyle çalıştık. Bütün enerjimizi çocuklarımızın kendilerini geliştirmeleri ve akademik başarıyı yakalamaları üzerine kurduk. Bundan sonra da eğitimde aynı bakış açımızı sürdüreceğiz.
Bu bağlamda ülkemiz genelinde olduğu gibi şehrimizde de lise çağına gelen (9. ve 10. sınıflardaki) gençlerimizin en büyük probleminin odaklanma sorunu olduğunu görüyoruz. Odaklanma konusunda eğitilmeyen gençler 11. ve 12. sınıflarda akademik başarıyı ya yakalayamıyorlar ya da potansiyellerine tam olarak ulaşamıyorlar.

 

Çözüm odaklı bir anlayış ve vizyonla yola çıkacağımız Çorum Seçkinler Koleji’nde temel prensibimiz 9 ve 10. sınıflarda sosyal, kültürel, psikolojik gelişimi sağlama ve doğru odaklanma olurken, 11 ve 12. sınıflarımızda bu temel üzerine kurulu akademik başarı olacak. 9. sınıfta bizimle beraber olacak gençlerimize iki yıl boyunca aktif İngilizce konuşma alanında sıkı bir çalışma yapılacak ve bu gençlerimiz özgüvenli bir şekilde yabancı dil konuşacaklar. Yine bu gençlerimizin özgüven duygularını sanatsal anlamda da pekiştirmeyi planlıyoruz. Oluşturacağımız etkinlik grupları çok faal olacak ve sürekli ürünler verecekler. Böylelikle 9. ve 10. sınıfta kendini tanımış ve özgüveni yüksek bireyler ile 11.ve 12. sınıflarda akademik başarının çok kolay yakalanacağını biliyoruz. Çorum’da eğitim-öğretim anlamında yapılmayanı yapmak ve fark yaratmak adına oldukça önemli projelerimiz olacak, gençlerimiz ve velilerimiz bu farkı çok kısa zamanda görecekler. Öncelikle çok kalabalık bir öğrenci grubuna hitap etmeyi planlamadığımız için adımızı 'Seçkinler' olarak belirlediğimizi belirtmek isterim.
 

16-18 kişilik sınıflardan oluşacak öğrenci grupları ile öğretmenlerimiz çok daha yakın ve ilgili olacaklar. Böylece her bir öğrencimizin problemini görüp onunla bire bir ilgilenme olanağı yakalayacağız. Eğitimi bireyselleştirerek çok hızlı çözüm üretme şansını yakalarken, gençlerimizin özel yeteneklerini keşfetmeleri geliştirmeleri konusunda da kalabalık kurumlara göre çok daha avantajlı konuma gelmiş olacağız.
 

2019-2020 eğitim yılı itibariyle hem bizimle bu yolu yürümeyi tercih eden gençlerimizin hem de eğitim yuvası Seçkinler Koleji'nin adını birçok faaliyetle tüm şehrimiz sık sık duyacak ve öğrencilerimize gıpta
ile bakacaklar. Bu başarı ve felsefenin pekiştirilmesi ve devamlılığının sağlanabilmesi, her bir gencimizin kendisini özel hissetmesi adına kayıt döneminde de özel bir çalışma yürüteceğiz.

 

Şehrimizin en seçkin öğrencileri arasında yer almak isteyen gençlerimizi ve çocuklarına gerçek anlamda eğitim ve öğretim
birlikteliği sağlamak isteyen tüm velilerimizi, bilgi almak, tanışmak ve ortak bir vizyon belirleme adına fikir paylaşımında bulunmak üzere Valilik binası yanında faaliyette bulunan Hitit Temel Lisesi’ne bekliyoruz.”

Editör: Haber Merkezi