FATİH BATTAR

Çorum-Osmancık yolu üzerindeki Sarmaşa mevkiinde bulunan Şehitlere Saygı Şehit Polis Emre Beker Hobi Bahçeleri sakinleri, şehitlerin isimlerini yaşatmak adına örnek bir çalışmaya imza atarak, hobi bahçelerindeki 6 sokağa 6 şehidin ismini verdi.

Yaklaşık 100 hanenin bulunduğu ve 6 sokağın bulunduğu Şehitlere Saygı Şehit Polis Emre Beker Hobi Bahçeleri sakinleri,  6 sokağa Çorumlu şehit askerler; Sedat Düzgün, Oğuz Emre Erkoç, Ali Şirin, şehit öğretmenler; Neşe Alten, Şenay Aybüke Yalçın ve 14 yaşında PKK’lı teröristler tarafından şehit edilen Eren Bülbül’ün isimlerinin yer aldığı tabelaları yerleştirdi.

Kendi imkanları ile vatan uğruna, bayrak uğruna canını seve seve feda eden şehitlerin isimlerini yaşatmak adına 6 sokağa 6 şehidin ismini veren bağ sakinleri, örnek bir proje imza atmanın gurur ve onurunu yaşıyor.

HOBİ BAHÇESİNİN ADINI ŞEHİTLERE SAYGI ŞEHİT POLİS

EMRE BEKER HOBİ BAHÇELERİ OLARAK DEĞİŞTİRDİLER

Bağ sakinleri, daha önce adı Has Hobi Bahçeleri olan yerin ismini 1 ay önce aldıkları karar ile Şehitlere Saygı Şehit Polis Emre Beker Hobi Bahçeleri olarak değiştirdi ve bahçelerin girişine dev Türk bayrağı ve şehit polis memuru Emre Beker’in isminin ve resminin olduğu tabela koyarak, şehitlere olan sevgi ve saygılarından dolayı vatandaşlar tarafından büyük takdir topladı.

Türkiye’nin en çok şehit veren illerinden biri olan Çorum’da şehitlerin hatıralarını yaşatmak adına böyle bir çalışma yaptıklarını söyleyen Şehitlere Saygı Şehit Polis Emre Beker Hobi Bahçeleri yöneticisi Hasan Yılmaztürk, şehitlere sadece devletin değil, milletin de sahip çıktığını, unutmadığını göstermek adına güzel bir proje imza attıklarını ifade etti.  

Yılmaztürk, Çorum-Osmancık yolu Sarmaşa mevkiinde araç trafiği yoğun olduğu ve günde en az 5 bin kişinin geçtiği için yoldan geçenlerin şehitlerin isimlerini okuması ve şehitlerin unutulmaması adına Şehit Polis Emre Beker’in resminin ve isminin olduğu büyük bir tabela yaptırdıklarını söyledi.

‘KESİNLİKLE RANT, ÇIKAR YADA BEKLENTİMİZ YOK’

Sokaklara şehitlerin isimlerini vererek kesinlikle rant, çıkar yada bir beklentileri olmadığının altını çizen Yılmaztürk; “Bizin burda kişisel, ticari ve siyasi hiçbir beklentimiz yok. Şehitlerin isimlerini vererek buranın reklamını da yapmıyoruz. Çünkü burada satılacak arazi yada bahçe yok. Amacımız sadece burdaki 6 sokağımıza 6 şehidimizin ismini vererek, şehitlere olan saygımızı, sevgimizi göstermek, bu yoldan geçen insanlara da şehitlerimizi hatırlatmak için böyle bir çalışma yaptık.” dedi

‘Şehitler olmasa biz olmayız, biz olmasak çocuklarımız olmaz, çocuklarımız olmasa geleceğimiz olmaz düşüncesiyle bu çalışmamızı gerçekleştirdik.’ diyen Yılmaztürk,  çalışmalarının diğer hobi bahçelerine örnek olması temennisinde bulundu.

‘ÇALIŞMAMIZIN ÖRNEK OLMASINI TEMENNİ EDİYORUZ’

Türkiye ve Türk milleti var oldukça şehitlerin de olacağını ifade eden Yılmaztürk; “Türkiye’nin etrafı düşmanlarla çevrilmiş durumda. İçerde ve dışarda düşmanlarımız var ve düşmanlarımız olduğu sürece mutlaka şehitlerimizde olacaktır. Önemli olan şehitlerimizi hatırlamak, hatırlatmak. Çünkü onlar bu vatan uğruna canlarını seve seve tereddüt etmeden feda ettiler. Bize düşende onların hatırlarına sahip çıkmak. Bu cennet vatanımızın her türlü düşmana karşı müdafaasında gözünü kırpmadan bulunmuş şehitlerimizin isimlerini sokaklara vererek ölümsüzleştirmeyi hedefliyoruz. Şehitlerimiz her an kalbimizdeler. Onların isimlerinin unutulmaması ve sürekli hatırlanması için bu tür çalışmaları her fırsatta tekrarlayacağız. Umarım çalışmamız diğer hobi bahçelerine yada birilerine örnek olur.” şeklinde konuştu

Milli ve manevi değerlere sahip çıkmanın herkesin görevi olduğunu dile getiren Yılmaztürk, “Şehitlerimiz ve gazilerimiz bizim gurur kaynağımızdır. Şanlı tarihimiz onların kanlarıyla ve canlarıyla yazılan kahramanlık destanlarıyla doludur. Bu duygularla vatan savunmasında şehit olan polis ve askerlerimizi bir kez daha şükranla anıyoruz.” dedi.

Yılmaztürk, şehitlerin isimlerinin unutulmaması ve sürekli hatırlanması için bu tür çalışmalara devam edeceklerini belirterek, Ramazan’dan sonra sokaklara isimlerini verdikleri şehit aileleri bir araya gelerek kurban kesmeyi planladıklarını söyledi.

Editör: Haber Merkezi