İnsani Değerler Platformu (İDP), İmam Hatipliler Derneği (ÇORİMDER) yönetim kurulu üyelerine hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyarette İDP Sözcüsü Zekeriya Işık’a, Derman-Der Şube Başkanı Mustafa Öztemiz, TÜGVA Şube Başkanı Kerep Ölçer de eşlik etti.
 

‘ÇORİMDER ÖNEMLİ BİR DEĞER’
Yapılan açıklamaya göre, ziyaret sırasında konuşan İnsani Değerler Platformu Dönem Sözcüsü Zekeriya Işık, ÇORİMDER'in platform içerisinde önemli bir değer olduğunu söyledi.

 

ÇORİMDER'in platforma verdiği desteklerden dolayı Ayhan Boyraz'a teşekkür eden Işık, platformun selam ve hasenatı çoğaltmak için 2013 yılında kurulduğunu ifade etti.
Işık, İnsani Değerler Platformu’nun 61 tane sivil toplum kuruluşundan oluştuğunu ve bu kuruluşları çoğaltmak istediklerine işaret etti.

 

‘GARİP VE GUREBAYI GÖZETİYORUZ’
Platform olarak garip, gurebayı gözetlemeye çalıştıklarına vurgu yapan Işık, "Aynı kitaba, aynı peygambere inanmış kitleleriz, belki görüş ayrılıklarımız olabilir. Bu görüş ayrılıklarımız bizi birlikte hareket etmekten geri koymamalı. Birlikte hareket etme kültürünü yakalamamız gerekiyor." dedi.

 

‘GENÇLİĞE KÖTÜ ÖRNEK OLUYORUZ’
Müslümanların, söylemlerinin aksine hareket ettiğinin altını çizen Işık, "Böyle bir zamanda yaşıyoruz. Şimdiki gençlik de bunları görüyor ve gençliğe kötü örnek oluyoruz. Bunun için Müslümanlar olarak kendimizi düzeltmemiz gerekiyor.” diye konuştu.
Işık konuşmasının sonunda, platformun 18 Mart'ta düzenleyeceği ‘Aile ve Medya’ konulu konferansa tüm Çorum halkını davet etti.

 

BOYRAZ, ‘İDP TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLDU’
Çorum İnsani Değerler Platformu’nun Türkiye'ye örnek olduğunu ifade eden ÇORİMDER Başkanı Ayhan Boyraz, İnsani Değerler Platformu’nun ülkenin birliği, beraberliği ve istikrarı için her zaman sağduyulu çalışmalarıyla ülkede ve yerelde çok büyük bir katma değer oluşturduğunu söyledi.

 

‘TÜM ÖĞRENCİLERİMİZİN YANINDAYIZ’
Yeni yönetimle yeni bir vizyon oluşturmaya çalıştıklarını kaydeden Boyraz, "Derneğimizde tüm öğrencilere İmam Hatipli olup, olmadığına bakılmaksızın her türlü yapacakları aktivitelere destek oluyoruz. Öğrencilerimizin her konuda, ister okulda ister okul dışında karşılaştıkları sorunları aşmalarında elimizden geldiği kadar yanlarında oluyoruz. Bu konuda tüm İmam Hatip mezunları ve mensuplarını, derneğimize sahip çıkmaya çağırıyorum. Güzel işler yapıyoruz, bu güzelliklerde benim de bir katkım olsun diyen herkesi derneğimize bekliyoruz.” dedi.

 

‘YANLIŞLARIMIZI TARTIŞMALIYIZ’
Sivil toplum kuruluşları olarak, doğru görülenleri takdir etmenin yanında, yanlış görülenlerinde tartışılmaları gerektiğini ifade eden Boyraz, "Erozyona uğramış değerlerimizi yeniden topluma kazandırmak için STK'lar olarak bizlere çok görev düşüyor" diye konuştu.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Boyraz, İnsani Değerler Platformuna şehir, millet ve ülke adına verdikleri katkı ve destekten dolayı teşekkür etti.