FATİH BATTAR

Mehmetçik Parkı’nda gerçekleştirilen 4.Engelsiz Spor Şenliği’nde konuşan Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, baraj yolu üzerindeki Çorum Belediyesi Sosyal Tesisleri’ni engelli öğrencilerin kullanabileceği bir yer haline getireceklerini söyledi.

Kışın Engelli Rehabilitasyon Merkezi’nde eğitim gören öğrencilerin yazın dört duvar arasında sıkışmaması için sosyal tesisleri engelli öğrencileri açık havada Çorum manzarası eşliğinde hem eğitim hem de gönüllerince eğlenebilecekleri bir yer haline getirmek için çalışma başlattıklarını kaydetti.

Belediye başkanı seçilmesinin ardından söz ve vaatleri yerine getirmeye çalıştığını aktaran Aşgın, verdiği sözler arasından ilk icratinin engellileri ile ilgili olduğunu ifade etti.

Konuşmasında engelliler ile ilgili projelerini de açıklayan Aşgın; “Göreve başlayalı yaklaşık 1.5 ay oldu. En çok mutlu olduğum, haz aldığım etkinlikler engelli kardeşlerimizle yaptığımız etkinlikler oldu. Geldiğimiz günden bu yanan verdiğimiz söz ve vaatleri yerine getirmek için çalışıyoruz. Verdiğimiz vaatlerden arasından ilk gerçekleştirdiğimiz vaadimiz engelliler ile ilgili oldu. Engelsiz taksi (Mor taksi) diye bir vaadimiz vardı. 2 tane taksiyi engelsiz taksi yapmak istedik ama bunu 10 taksiye çıkardık. Engelli öğrencilerin yazın açık alanda daha iyi eğitim alabilmeleri için baraj yolundaki Sosyal Tesisleri açık hava Rehabilitasyon Merkezi haline getireceğiz. Ayrıca engelsiz kafe çalışmalarımız devam ediyor. Çalışanlarının tamamı engellilerden oluşan güzel bir kafe açacağız. Bu projemiz de Çorum için bir ilk olacak. Engelli kardeşlerimizin parklarda özgürce hareket edebilmesi için de engelsiz park projemiz için çalışmalarımız devam ediyor.” ifadelerini kullandı