M.BURAK YALÇIN
Saadet Partisi İl Başkanlığı aday tanıtım toplantısı ve merhum liderleri Necmettin Erbakan’ı anma programı düzenledi.
Önceki akşam Anitta Otel’de gerçekleşen programa SP Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, SP GİK Üyesi Ahmet Bölükbaş, SP İl Başkanı Faruk Cıdık, Merkez İlçe Başkanı Orhan Sakınmaz, SP Çorum Belediye Başkan Adayı Kemal Kurt ve çok sayıda partili katıldı.
Fatih Işık ve Samet Erçetin’in sunduğu program İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Lütfullah Avcı’nın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından da konuşmalara geçildi.
İlk olarak kürsüye gelen SP Merkez İlçe Başkanı Orhan Sakınmaz, SP’nin kurucu lideri merhum Necmettin Erbakan’ı anarak, hayatından anekdotlar aktardı.
SP İl Başkanı Faruk Cıdık da konuşmasına Erbakan’ı anarak başlayarak, “Bir lideri hatırlamak demek, onun ilkelerini, şiarlarını ve sloganlarını yeniden haykırmak demektir” dedi.

CIDIK: ORTAK AKIL VE İSTİŞARE İLE ÇORUM’U YÖNETECEĞİZ
Ortak akıl ve istişareyi esas alarak herkesin söz hakkı olduğu bir yönetim anlayışıyla Çorum’u yöneteceklerini ifade eden Cıdık, “Bir kuruşu harcarken bile üzerimizde sorumluluk olduğunun bilinciyle hareket edecek o bir kuruşta vatandaşın alın teri ve emeği olduğunu asla zihnimizden çıkartmayacağız. Dürüst başkan dürüst yönetim sloganıyla yola çıktık. Çünkü dürüst olmayan bir yönetimin ne bugün ne de yarın hayırla yad edilmediğine şahitlik ediyoruz. Adaletten ve liyakatten şaşmayacağız. İşi ehline teslim edeceğiz. Ranta odaklı bir belediye anlayışı değil hizmete ve adalete dayalı bir anlayışı benimseyeceğiz” diye konuştu. 

Program sonunda Çorum Merkez ve İlçe Belediye Başkan adayları kürsüye çıkarılarak kamuoyuna tanıtıldı.

‘Yerel seçimlerden en güçlü şekilde çıkacağız’
Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, anketlerde SP’nin oylarının yükseldiğini belirterek, 31 Mart yerel seçimlerinden en güçlü şekilde çıkacaklarını ifade etti.

‘ERBAKAN HOCAMIZIN MİRASINA EN İYİ ŞEKİLDE SAHİP ÇIKACAĞIZ’
Aday tanıtım toplantısı ve Erbakan’ı anma programında konuşma yapan SP Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, Erbakan’ın mirasına en iyi şekilde sahip çıkacaklarını belirterek, “Birilerinin biz Erbakan hocanın yolundayız demesi bizleri aldatmasın. Birilerinin onun öğrencisi olduğunu söylemesi bizleri gaflete düşürmesin. Erbakan hocamızın işaret ettiği o parmağın değil, gösterdiği yolun yolcuları olan yegane parti SP’dir. Çünkü biz Erbakan hocamızın soyundan gelenleri değil yolundan gelenlerle çalışıyoruz. Çünkü biz Erbakan hocamızın hareketlerini taklit edilmesi değil inancının tatbik edilmesi için bu mücadeleyi veriyoruz” dedi.

 

‘TÜM VATANDAŞLARIMIZ BAŞIMIZIN TACI’
Seçimin bir savaş olmadığını, tüm partililere oy veren, vermeyen vatandaşların başlarının tacı olduğunu söyleyen Milletvekili Karaduman, “ Kimseyle kavga edemeyiz, hakaret edemeyiz. Çünkü biz seçimi kazanmayı Allah’ın rızasını kazanmak uğruna ortaya koyuyoruz. İnançlarımızı çıkmış olduğumuz bu yolda araçsallaştıramayız. Ahlaklı görünmenin değil ahlaklı olmanın mücadelesini veriyoruz. Biz bu seçimlerde yalana, iftiraya, hakarete elbette geçit vermeyeceğiz” diye konuştu.


‘SİYASİ İKTİDAR YORULDU’
Karaduman, konuşmasına şöyle devam etti: “Çıkmış olduğumuz bu yolda “çalıyorlar ama çalışıyorlar” maskaralığına değil “çalışıyorlar ama bir kuruşa bile tamah etmiyorlar” desinler diye geliyoruz. 31 Mart seçimlerinde SP olarak en güçlü şekilde çıkacağız. Anketler yapıyorlar. Bakıyorlar ki SP geliyor. Kendi oyları her geçen gün eriyor. Sonra çıkıp SP Kandille beraber diyorlar. Eğer bir parti Kandille iş tutacaksa önce gidip AK Parti’den icazet almak durumundadır. Çünkü siz Ankara ile Kandil arasını Safa ve Merve’ye çevirmiş olan bir anlayışa mensupsunuz. Bu seçimler bir genel seçim değil. Bu seçimler de Belediye Başkanı seçiyoruz. Ülkeyi öyle hale getirdiler ki belediye ki yolsuzlukları, rantı, israfı konuşamıyoruz. Ülke de bir beka meselesi var diyorlar. Çünkü bunların konuşulmasını istemiyorlar. Biz bu seçimlerde itidalin, aklı selimin yanında olacağız. Siyasi iktidar yoruldu. 17 yıl sonunda insanlarımıza söyleyecek tek sözleri dahi kalmadı.”

‘Yatırımlarımız üretim ekonomisine dönük olacak’

Saadet Partisi Çorum Belediye Başkan Adayı Kemal Kurt, Çorum’a yapacakları yatırımların tamamını israfa değil üretim ekonomisine dönük yapacaklarını söyledi.


Aday tanıtım toplantısı ve Necmettin Erbakan’ı anma programında konuşan Kemal Kurt, 
 

‘HİÇBİR RAKİMİZİ DÜŞMAN OLARAK GÖRMÜYORUZ’
Seçimleri yarış olarak gördüklerini ifade eden SP Çorum Belediye Başkan Adayı Kemal Kurt, hiçbir siyasi parti adayını düşmanı olarak değil rakibi olarak gördüğünü, SP olarak da Türkiye’nin 1389 seçim bölgesinde hiçbir parti ile ittifak yapmadan seçime katılan tek parti olduklarını söyledi.

 

VAATLERİNİ ANLATTI
Göreve geldiklerinde hiçbir işçinin ekmeği ile oymayacaklarını dile getiren Kemal Kurt, vaatlerini şu şekilde sıraladı: “İşi ehline vereceğiz. Şehrimizdeki imar dengesizliğine son verip yaşanabilir, nefes alınabilir, dünyaya örnek ve uydu şehri haline getireceğiz. Şehrimizin dere ağızlarına yapacağımız devasa depolarla yağmur ve kar sularının tekrar kullanımını sağlayacağız. Yapacağımız devasa soğuk hava depoları ile hem üreticimizin alın terinin karşılığı derelere dökülmeyecek hem de şehrimizde yaşayan insanlar iki üç katına gıda tüketmeyecekler. Su paralarındaki haksız kazanca son vereceğiz. Su ücretlerine yüzde 50 indirim yapacağız. Rantiyecilerin cebine akıtılan kaynakları keseceğiz. Şehrin tarihi dokusu korunarak tarihi binaların restorasyonu ve amacına uygun kullanımını sağlayacağız. Yapacağımız yatırımların tamamını israf değil üretim ekonomisine dönük yapacağız. Modern otoparklarla otopark sorununu çözeceğiz. Trafik sorununu ortadan kaldıracağız. Kısacası bu şehri birlikte yöneteceğiz.”

 

‘BEKA SORUNU YOK, RANT SORUNU VAR’
Türkiye’de beka sorununun olmadığını da vurgulayan Kurt, “Bırakın bu sözleri. Beka sorunu yok rant sorunu var. Bu seçim 40 yıllık dükkanını kapatmak zorunda kalan esnaf Ali amca ile paradan para kazanan rantiyecilerin seçimi olacaktır. Bu seçim Şeker Fabrikalarını satanlarla satmayın diyenlerin seçimi olacaktır. Bu seçim suskun ile sesi çok çıkanların seçimi olacaktır” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi