FATİH AKBAŞ
Çorum Bağımsız Belediye Başkan Adayı Murat Kırçı, düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi.
Konak Pastanesi’nde yaptığı toplantıda basınla biraraya gelen Murat Kırçı, geçim derdinin seçimin önüne geçtiğini, esnafın SSK ve Bağ-Kur primlerini ödeyemez hale geldiğini belirterek, “Esnafımız artık yapılandırma değil af istiyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın Çorum ziyaretinde kendisi ile görüşmek istediğini ve danışmanı ile görüştüğünü ifade eden Kırçı, “Sayın Fuat Oktay’ın danışmanına Çorum ekonomisi ile ilgili açıklama yaptım ve esnafın zor durumda olduğunu belirttim. Daha sonra ise Cumhurbaşkanlığı ekonomistlerinden dönüş oldu ve belirttiğim konular hakkında onlara da bilgi verdim. Esnafın SSK ve Bağ-Kur primlerini ödeyemediklerini artık yapılandırma değil af istediklerini dile getirdim” şeklinde kaydetti.

Kırçı, projeleri hakkında da bilgiler vererek, “Tanzim Satış Mağazasını yeniden açacağız. Devletin verdiği makam aracını kullanmayacağım. Kendi otomobilimi kullanacağım. Amacımız israfın önüne geçip istihdam sağlayarak Çorum ekonomisini ayağa kaldırmaktır. Memleketime vefa borcumu ödemek için üzerime düşen görevi yerine yapıyorum. Esnafımızın halkımızın çığlıklarına tercüman olmaya çalışıyorum” ifadelerini kullandı.
Çorum’da inşaat sektörünün zor durumda olduğunu kaydeden Kırçı, “Şehrimizde inşaat sektörü durdu. Kamu bankaları uygun şartlarda krediler vererek sektörü canlandırmalıdır” dedi. 

Kırçı, bağımsız aday olarak Belediye Başkanı seçildiği takdirde Türkiye’nin Çorum’u konuşacağını belirterek sözlerini tamamladı.