RECEP MEBET

Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından düzenlenen ‘KYK 4. Tematik Kış Kampları’ başladı.

Organizasyon kapsamında Edirne’de düzenlenen ‘Tarih ve Medeniyet Kampı’na Çorum’dan giden üniversite öğrencileri de katıldı.

KYK Edirne Kız Öğrenci Yurdu’nda gerçekleşen programa Çorum’un yanı sıra Artvin, Bartın, Bolu, Kilis, Erzincan, Eskişehir illerinden de öğrencilerin katıldığı bildirildi.

Prof. Dr. Ekrem Buğra Ekinci’nin ‘Osmanlı’da Adalet ve Hukuk Sistemi’ konulu açılış dersi ile başlayan programı KYK Edirne İl Müdürü Selim Ak, bazı akademisyenler ve çok sayıda öğrenci takip etti.

Medeniyetlerin en büyük unsurlarının adalet ve hukuk olduğunu vurgulayan Ekinci, “Medeniyet yerleşik hayatla başlar” dedi.

Yapılan sunumlarla devam eden program dahilinde Edirne’nin tarihi ve turistik mekanlarını içine alan bir gezinin de düzenleneceği bildirildi.

12 İLDE 2 BİN ÖĞRENCİYE KAMP

5 gün sürmesi planlanan KYK Tematik Kış Kampları hakkında yapılan açıklamada ise şu bilgilere yer verildi:

“KYK Genel Müdürlüğü’nün gelenekselleştirdiği ‘Tematik Kış Kampları’ 21-25 Ocak’ta gerçekleşecek. 5 gün sürecek kampta gençler istedikleri alanda gelişim imkanı bulacak.

2018-2019 eğitim öğretim yılının ilk döneminde yurtlarda gerçekleştirdiği eğitim, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle 535 bin 234 öğrenciye ulaşan KYK, yarıyıl tatilinde de öğrenciler için çalışmayı hız kesmeden sürdürüyor.

KYK Genel Müdürlüğünce, bu yıl dördüncüsü düzenlenen ‘Tematik Kış Kampları’ 12 farklı ilde 2 bin gence ev sahipliği yapıyor. Yurtlarda barınan gençlerin serbest zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmelerine; bedensel, zihinsel ve kültürel yönden gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla gençlerin ilgi ve yetenekleri doğrultusunda düzenlenen kamplar 5 gün sürecek. 

Hazırlanan program dahilinde Sakarya’da ‘Mühendislik Kampı’, Kastamonu’da ‘Değerler Kampı’, Diyarbakır’da ‘Edebiyat Kampı’, Konya’da ‘Hukuk Kampı’, Denizli’de ‘İletişim Kampı’, Bolu’da ‘İnsan ve Toplum Kampı’, Edirne’de ‘Tarih ve Medeniyet Kampı’, Sivas’ta ‘Türk İslâm Sanatları Kampı’, Antalya’da ‘Sinema Kampı’, Muğla’da ‘Spor ve Sağlıklı Yaşam Kampı’, İstanbul’da ‘Uluslararası İlişkiler Kampı’ düzenleneceği kaydedildi.

Editör: Haber Merkezi