Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde meydana gelen tren kazasında 24 yolcu yaşamını yitirdi. Yaralı sayısının 124 olarak açıklandığı kaza, Türkiye’yi yasa boğdu.

Kapıkule-İstanbul seferini yapan 6 vagonlu yolcu treni, önceki gün Çorlu’nun Sarılar Köyü yakınlarında kaza yaptı. 6’sı personel toplam 368 kişiyi taşıyan trenin 5 vagonu, Balabanlı-Çorlu arası 162. kilometrede devrildi.

Kaza yerinin karayolundan yaklaşık 3 kilometre uzakta olması kurtarma çalışmalarını olumsuz etkiledi. Yardım etmek isteyen vatandaşlar da traktör ve iş makineleri ile bölgeye gitmeye çalıştı.

Olayın ardından bölgeye 100’den fazla ambulans ve yardım ekibi sevk edildi. Kaza yerine arazi ve paletli araçlar yönlendirilirken, ambulans ve kurtarma helikopterleri de bölgeye sevk edildi.

Kazada ilk belirlemelere göre 10 kişinin hayatını kaybettiği, 73 kişinin de yaralandığı açıklanmıştı. Son sayıyı ise bu sabah Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ verdi. Akdağ ölü sayısının 24'e yükseldiğini söylerken, yaralı sayısı da 124 olarak açıklandı.

2 makinistin ifaledeleri alınmak üzere savcılığa çağrıldığı kazada ölenlerin kimlikleri de belli oldu. NTV’nin haberine göre kazada yaşamını yitirenlerin isimleri şöyle:

Ersen Gül, Serhat Şahin, Melek Tuna, Ayşe Başaran, Ergün Kerpiç, Hakan Sel, Oğuz Arda Sel, Özge Nur Dikmen, Gülce Dikmen, Sena Köse, İrfan Kurt, Mavinur Tiflizden, Bahar Koçman, Yağmur Laçin, Özcan Cesur, Derya Kurtuluş, Beren Kurtuluş, Emel Duman, Bihter Bilgin, Ömer Alperen Can, Seyfi Ergül, Zübeyde Seven, Gani Kartal ve Rubize Kartal. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi