M.BURAK YALÇIN

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği(MÜSİAD) Çorum Şubesi, 3. Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirdi. MÜSİAD Çorum Şubesinin yeni başkanı Orhan Coşkun oldu.

Önceki gün Altınkaya Arena Düğün Salonu’nda gerçekleşen kurula AK Parti Çorum Milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan ile Erol Kavuncu, AK Parti Çorum Belediye Başkan Adayı Halil İbrahim Aşgın, eski Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, eski Çorum Milletvekili Salim Uslu, MÜSİAD Genel Merkez Yöneticisi Soner Meşe, AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya, Baro Başkanı Kenan Yaşar, Ticaret Borsası Başkanı Naki Özkubat, bazı daire müdürleri ve çok sayıda işadamı katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program açılış konuşmaları ile devam etti.

KÖKSAL: MÜSİAD’I HAYATIMA KATANLARA TEŞEKKÜR EDİYORUM

İlk olarak kürsüye gelen eski MÜSİAD Çorum Şubesi Başkanı Ahmed Mücahid Köksal, 4 yıldır MÜSİAD başkanlığı yaptığını belirterek, “Mücadeleyi, adanmışlığı, itimatı ve davayı kısaca MÜSİAD’ı hayatıma katanlara teşekkür ediyorum” dedi.

COŞKUN: AMACIMIZ TÜRKİYE’Yİ VE ÇORUM’U DAHA İLERİYE TAŞIMAK

MÜSİAD Çorum Şubesinin yeni başkanı Orhan Coşkun ise yaptıkları çalışmaların temel dairesinin iş dünyası ve ticaret hayatına katkı sunmak, Çorum’u ve Türkiye’yi sanayi, ticaret, istihdam ve üretim açısından daha ileriye taşımak olduğunu belirterek, “İş dünyasının sorunlarını ve çözüm önerilerini gerek yerelde gerekse ulusal bazda ilgili mecrilere iletmek temel amacımızdır. MÜSİAD, hakkın, hukukun, eşitliğin, refahın, mutluluğun sağlandığı, tarihe topluma mal olmuş, mahalli ve evrensel değerlerin gözetildiği kendi içinde bütün, ekonomik alanda etkin, dünyada saygın bir Türkiye hayaliyle çalışmalarını sürdürmektedir” diye konuştu.

USLU: HER YASAL OLAN HELAL DEĞİLDİR

Eski Çorum Milletvekili Salim Uslu ise yasal olan herşeyin helal olmadığını ifade ederek, konuşmasında şunları söyledi: “Hepimizin bir gizli ajandası var. Gizli ajandamız şudur. Biz yasal olanla helal olanı örtüştürmek istiyoruz. Bu kadar basit. Ekmeğin raf ömrünü uzatmak yasal olabilir ama kul hakkına girdiğiniz için haramdır. Onun için yasal olanla helal olanı örtüştürmek bizim ajandamızda yazılıdır. Her yasal olan aynı zamanda helal anlamına gelmez.”

KAFKAS: TÜRKİYE, ÖNEMLİ BİR KAVŞAKTAN GEÇİYOR

Eski Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas’da Türkiye’nin önemli bir kavşakta olduğunu, yeni sisteme geçtikten sonra ilk yerel seçimini yaptığını dile getirerek, şunları kaydetti: “Örgütlü toplumlar ancak gelişebilir kalkınabilir. Siyaseti disipline eden mekanizmalarda sivil toplum kuruluşlarıdır. Onun için stk’lar ülkeye, yaşadığı topluma, bulunduğu şehre dair de iddialarını dile getirmeli ve bunların takipçisi olmalıdır.”

AHLATCI: SEKTÖRÜN SIKINTILARINI VE ÇÖZÜMLERİNİ BİLİYORUM

AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı da sektörün içerisinden geldiğini, sanayicilerin sıkıntılarını ve  çözümlerini bildiğini, yeni yönetimle birlikte uyumlu bir şekilde çalışacaklarını söyledi.

Konuşmaların ardından MÜSİAD’ın kurucu başkanı Rumi Bekiroğlu ve eski yönetim kurulu üyelerine hediyeleri takdim edildi.

Orhan Coşkun’un yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: “Hayri Şamlı, Mehmet Emin Türker, İsmet Çıtak, Hacı Bayram İlhan, Ömer Battal, Fatih Turbay, Ömer Eren, Hüseyin Öztürk, Alper Tığlı, Ali İlker Tosun, Mustafa Mertek, Ömer Küçükaltan”

Editör: Haber Merkezi