M.BURAK YALÇIN
Bebek sahibi olmak ailelerle buluşan tüp bebek doktoru Prof. Dr. Tayfun Alper, “Anne adayının yaşı ve evlilik süresi “ne yapalım” konusunda bize yol gösterici oluyor” dedi.


Çorum Belediyesi ile Samsun’da faaliyetini sürdüren VM Medilcalpark Samsun Hastanesi iş birliği ile ailelere yönelik “Tüp Bebek” konulu konferans düzenledi.
Dün Buhara Kültür Merkezinde gerçekleşen programı Belediye Başkanı Zeki Gül ile eşi Halime Gül, Tesisler Müdürü Mahmut Yabacıoğlu ve çok sayıda katılımcı izledi.


Programa konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Tayfun Alper, Tüp Bebek yönetimi ile nasıl çocuk sahibi olunacağını ve sürecin aşamaları hakkında detaylı bilgiler verdi.


Tüp bebek planı yaparken anne adayının yaşı ve evlilik süresinin yol gösterici olduğunu dile getiren Tayfun Alper, “Tüp bebek planı yaparken anne adayının yaşı 39 ise hemen tüp bebek diyoruz. Yaşı 25 ise az bekle büyüyünce olur diyoruz. İkinci baktığımız şey ise evlilik süresi. Bunu da göz önünde bulunduruyoruz. Anne adayının yaşı ve evlilik süresi “ne yapalım” konusunda bize yol gösterici oluyor. Karar verdikten sonrada yumurtalıkları uyarıp yumurta elde etmeye çalışıyoruz. 35 yaşın altında, fazla sorunu yoksa, yumurtalık rezerve açısından problem yoksa yumurtalık uyarısı kolay oluyor. Yaş ileri veya yumurtalık yaşı kendinden biraz daha önden giden hastalarda yokuş yukarı gitmek gibi” diye konuştu.


Programda hastane tarafından ücretsiz tüp bebek tedavisi uygulanacak 1 aile içinde kura çekildi.
Panele katılan tüm ailelere ise hastane tarafından tüp bebek tedavisinde %10 indirim sağlanacağı belirtildi.
Soru-cevap kısmının ardından program sona erdi.

Editör: Haber Merkezi