M.BURAK YALÇIN

Çorum Yeşilay Şubesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile yürütülen “Benim Kulübüm Yeşilay” projesi kapsamında Mimar Sinan İlkokulu’nda etkinlik gerçekleştirildi. Etkinlikte 125 öğrenciye katılım belgesi verildi.

Etkinliğe İl Sağlık Müdürü Ömer Sobacı, İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Yeşilay Çorum Şubesi Başkanı İsmail Türker Ejder, Mimar Sinan İlkokulu Müdürü Ahmet Çek ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan program açış konuşmaları ile devam etti.

İlk olarak kürsüye gelen Mimar Sinan İlkokulu Müdürü Ahmet Çek, projenin amacının öğrencileri bilinçlendirmek olduğunu belirterek, katılımcılara teşekkür etti.

Yeşilay Çorum Şubesi Başkanı İsmail Türker Ejder de Mimar Sinan İlkokulu ile beraber şuana kadar üç okulla işbirliği protokolü imzalandığını söyledi.

Son olarak kürsüye gelen İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük ise zararlı alışkanlıkları kaldırma noktasında öğretmenlerin kendilerine çok yardımcı olduğunu dile getirerek, “Farkındalık oluşturmak adına Yeşilay ile bu çalışmayı yapıyoruz. Ülkemizin en eski cemiyetlerinden, en uzun soluklu olarak zararlı alışkanlıklarla mücadele etmede hep var olmuştur” dedi.

Etkinlik kapsamında Yeşilay gönüllüsü üniversite öğrencileri derslere girerek ilkokul öğrencilerine Yeşilay’ı tanıtıcı bilgiler vererek, sunumlar ve oyunlar ile Yeşilay’ı anlatmaya çalıştılar.

Programda 125 öğrenciye ve Yeşilay gönüllüsü üniversitesi öğrencilerine katılım belgeleri takdim edildi.

Etkinliğin sonunda “Benim Kulübüm Yeşilay” projesi için işbirliği protokolü imzalandı.

Editör: Haber Merkezi