Yağmaksan Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yağlı, Yozgat’a askeri birlik kurulmasının açıklanmasının ardından Çorum’dan yapılan eleştirileri haksız bulduğunu söyledi.

Çorumlular olarak yatırım konusunda daha vizyonel, daha farklı bakış açısıyla komşu illerle yan yana gelinmesi gerektiğini belirten Yağlı, şu açıklamayı yaptı: 

“Malum üzere 31 Mart yerel seçimler vesilesiyle siyasi parti liderleri projelerini anlatarak, vaadlerini de bir bir sıralamaktadırlar. İl il seçim çalışmasını yürüten Sayın Cumhurbaşkanımız da gittiği bazı illerimizin özellik ve güzelliklerine göre ekonomik sosyal kültürel anlamda yatırım vaadlerinde bulunmaktadır. Verilen yatırım sözleri sonuç olarak kimi yerlerde büyük takdir toplarken, kimi yerlerde de eleştiriye maruz kalmaktadır.
İllerimizin de gelişmişliği dikkate alınarak görülen lüzum üzerine o ilde olması gereken yatırım kararını yanlış bularak bazı gerekçeler vesilesi ile birilerini eleştirmek haksızlık olur. 

Yozgat ilimizde sanayi üretim yatırımları yeterli olmadığından bir başka yatırım düşünülmüş ve askeri birlik kurulması uygun görülmüş olmalı. Çorum ilimiz ile Yozgat ilimiz mukayese edilerek, Yozgat’a askeri birlik kurulması konusunda bazı hemşehrilerimiz tarafından eleştirilmesinin doğru olmadığını düşünüyorum. 

Yozgat ilimiz için düşünülen askeri birlik, Yozgat nüfusuna en fazla 2000 kişi sayısı artış sağlar. Çorum olarak, Çorumlular olarak benim düşünceme göre yatırım konusunda daha vizyonel, daha farklı bakış açısıyla komşu illerimizle yan yana geliyor olmamız lazım.
 

‘ÇORUM’U ÇORUM YAPAN GİRİŞİMCİ RUHTUR’
İş birliğimizi ve güç birliğimizi, şehirlerimizin özelik ve güzelliklerini yerel ve bölgesel anlamda değerlendirerek yatırım fırsatlarımızı iyi kullanmamız gerektiğini düşünmekteyim.

Samsun ilimiz örneğin; karayolu, havayolu, demiryolu, denizyolu (liman) bu güzel şehrimizi ticaret merkezli uluslararası dünyaya açılan kapımız olabilirliğinden yola çıkarak, bölgesel yol haritamızı çiziyor olmamız gerektiğini düşünüyorum. 
Tokat ve Amasya illerimizin iklimsel ve bölgesel özellik ve güzelliklerini öne çıkararak, tarım gıda ve hayvancılıkla ilgili merkez haline getirilmesi kanaatını taşıyorum. 

Sanayi şehri Çorum ilimiz, güzel insanlarının yatırım, üretim, istihdam sağlayan girişimci ruhuna yakışan, katma değeri yüksek olan, üretim yatırımlarının Çorum ilimize kazandırılması için uğraş vermemiz gerektiğini düşünüyorum. 
Çorum’u Çorum yapan girişimci ruhun ve sanayi kültürünün var oluşudur. Sanayi, sosyal, kültürel ve tarihi yatırımların desteklenmesi ve (Hattuşa) öne çıkartılmasıdır. 

Öyleyse bize düşen görev, bir başka komşu ilimize giden yatırımı eleştirmek değil, Yeni Türkiye standartlarında bölge büyüklerimizle birlikte bölgesel yeni yol haritamızı belirleyerek TR 83 kalkınma kapsamındaki illerimizin özellik ve güzellikleri doğrultusunda zenginleşmesine, gelişimine ve büyümesine, büyüklerimiz ile birlikte katkı sağlamaya vesile olmaktır.” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi