FATİH BATTAR

Tüm yurtta olduğu gibi Çorum’da da 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 96.yıl dönümü coşkuyla kutlandı. Sabah saatlerinde Atatürk Anıtı’nda başlayan kutlamalar Hürriyet Meydanı’nda devam etti.

Hürriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen kutlamalara Vali Necmeddin Kılıç, İl Garnizon Komutanı Albay Çetin Öcal, Belediye Başkanı Zeki Gül, Vali Yardımcıları Dr. Ayhan Özkan, Turgay Gülenç, Emniyet Müdürü Murat Kolcu, AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ, MHP İl Başkanı Arslan Kaynar, daire amirleri, STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende Vali Necmeddin Kılıç, Garnizon Komutanı Çetin Öcal ve Belediye Başkanı Zeki Gül tören birlikleri ve vatandaşları selamlayarak bayramlarını kutladı.

Törende bir konuşma yapan Garnizon Komutanı J. Alb. Çetin Öcal, mazisi şan ve şerefle dolu milletin çocuklarının 30 Ağustos Zaferi’yle ne kadar övünse az olduğunu belirterek, “Bu zafer asil Türk ulusu ile kahraman Türk ordusunun ebedi başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde ulusal birlik ve beraberlik ruhu içerisinde birbirine kenetlenerek sürdürülen bir varoluş mücadelesinin sonucudur. Bu zaferi muhteşem kılan kadın, çocuk, yaşlı genç demeden milletçe topyekün bu savaşın icra edilmiş olmasıdır. Bu zaferi ve bu mutlu günü bize yaşatan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına şükranlarımızı sunarken eşsiz vatan toprağının bedelini canlarıyla ödeyen şehitlerimizi rahmetle anıyoruz” dedi.

Törende Halk Oyunları ekibinin ve Mehteran ekibinin gösterisi büyük ilgi gördü. Tören kortej geçişi ile sona erdi.

Editör: Haber Merkezi