İskilip’in kültürü olan ve unutulmaya yüz tutmuş kadın ve erkek giysilerinin gelecek nesillere aktarmak amacıyla İskilip Kaymakamlığı tarafından “İskilip Bez Bebeği Yapımı Projesi” İbik Köyü’nde fotoğraf ve video çekimleriyle devam ediyor. 


Üretimi yapılacak olan kız bebeklerin ismi “Ceren”, erkek bebeklerin ismi ise “Eren” olarak belirlenen projeyi fotoğraf sanatçıları Sabri Çiçekçi ve oğlu Kutay Çiçekçi fotoğraflıyor. 


Teknolojinin ilerlemesi, sanayinin gelişmesi, büyük şehirlere göç gibi pek çok etken sosyal ve ekonomik hayatı belirlerken bazı mesleklerin doğmasına bazı mesleklerin de yok olmasına sebep oluyor. İskilip Kaymakamı Bayezit Bestami Alkan önderliğinde başlatılan projenin amacının, Dünya geleceğin meslekleri neler olacak diye tartışırken, İskilip olarak biraz soluklanarak ve zaman ilerledikçe geride neler bırakıldığına  yakından bakmak olduğu belirtildi.  Muğla’da ikamet eden Güzel Sanatlar Tekstil Tasarımcısı Hasan Şimşek koordinesinde, Kaymakamlık ve Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile kurs düzenlenerek, İskilip’e ait yöresel erkek ve kadın kıyafetlerini taşıyan bebekler üretilecek. Bu proje ile kadınlar üretici konuma geçip aile ekonomisine katkı sağlayacaklar. Bez bebekler İskilip’in kültürünü, kıyafetlerini ve geleneklerini tanıtacak. Bez bebekler kente gelen ziyaretçilere ve hatta dünyanın dört bir yanına hediyelik eşya ve oyuncak olarak pazarlanabilecek.