İskilip’ten yola çıkan eğitim destek tırı, Afrin İmam Hatip Lisesi öğrencilerine ulaştırıldı. Dua ve hediyelerle yola çıkan İskilip heyeti, kendilerini büyük bir coşkuyla karşılayan Afrinli öğrencilerin selam ve dualarını paylaştı. 


Cinderes sınır kapısından geçerek Afrin’e ulaşan Çorum heyetinde İskilip Afrin Koordinatörü Numan Yalvaçer, İskilip İHL Müdürü İsmail Açıkgöz ve İskilip İHL Okul Aile Birliği Başkan Yardımcısı Ramazan Yakut yer aldı. 


Eğitim materyalleri ve çeşitli hediyelerin yer aldığı yardımlar, Afrin’de eğitim veren ve adını Türkiye’den etkilenip İmam Hatip Lisesi olarak ifade edilen okulda dağıtıldı.


Afrinli öğrenciler, Türkiye, Çorum ve İskiliple ilgili birbirinden anlamlı sözlerle muhabbetni ifade ederken, İskilip heyetini gelecek yıl da Afrin’e beklediklerini, davet edilmeleri durumunda da İskilip’e gelmeyi arzu ettiklerini dile getirdiler. 
Kalpten kalbe köprülerin kurulduğu bu çalışmayla birlikte Afrinli gençlerin eğitimi için ortaya konan seferberlik, gönüllerde yer buldu.