FATİH AKBAŞ
Çorum-Ortaköy karayolunun ikinci etabı olan Cemilbey-Ortaköy arasının ihalesinin sonuçlanmasının ardından yüklenici firma yetkilileri ile sözleşme imzalandı.

Cemilbey-Ortaköy arası 36 km uzunluğundaki yolun toprak işleri, sanat yapıları, köprü ve üstyapı yapım işi ihalesinin haziran ayında gerçekleştirilmesinin ardından değerlendirme süreci tamamlandı ve yüklenici firma Nesce İnşaat Enerji ve Ticaret A.Ş yetkilileri ile sözleşme imzalandı.

Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü tarafından 195 milyon 665 bin 480 lira yaklaşık maliyetle yapılan ihalede en düşün teklifi 119 milyon 806 bin 979 lira ile Nesce İnşaat Enerji ve Ticaret A.Ş vermişti.

Nesce İnşaat aynı zamanda Çorum-Cemilbey arası 22 km’lik kısmın yapım işini de sürdürüyor. 2021 yılında bu kesimde yolun neredeyse tamamı bitirilerek trafiğe açıldı. Firma bazı altyapı işleri ile traktör yollarının yapımına ise devam ediyor.

BAŞKAN İSBİR’DEN TEŞEKKÜR
Ortaköy Belediye Başkanı Taner İsbir, Çorum-Ortaköy yolunun ikinci etabının ihalesinin yapılmasının ardından yüklenici firma ile de sözleşme imzalanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Artık tarihin akışı değişmiştir ve ilçemize gitmek azap olmaktan çıkacaktır. Bu mücadeleme destek veren Ulaştırma Bakanımıza ve Karayolları Genel Müdürlüğü’nün her kademesindeki çalışanlarına, Çorum milletvekillerimize AK Parti teşkilat başkanımıza ilçe halkım adına teşekkür ediyorum O yoldan tüm geçecekler ve ilçe halkıma hayırlı olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.”dedi. 

Editör: Haber Merkezi