HA­RUN AK­KA­YA
23. ASGD Or­ta Ku­şak Fut­bol Tur­nu­va­sın­da şam­pi­yon­lu­ğu Kah­ve­land ta­kı­mı ka­zan­dı. Fi­nal ma­çın­da Ay­ka Ener­ji’yi 4-2 ye­nen Kah­ve­land ta­kı­mı bu yıl­ki tur­nu­va­nın şam­pi­yon­luk ku­pa­sı­nı ka­zan­ma­yı ba­şar­dı.
Tur­nu­va­da ay­nı grup­ta mü­ca­de­le eden ve 0-0 be­ra­be­re ka­lan iki ta­kım ele­me maç­la­rı­nı ka­za­na­rak fi­nal­de bu kez şam­pi­yon­luk için kar­şı kar­şı­ya gel­di­ler. Cu­mar­te­si gü­nü Dr. Tur­han Kı­lıç­cı­oğ­lu Sta­dı’nda oy­na­nan fi­nal ma­çı­na iki ta­kım­da tem­kin­li baş­la­dı.


Ma­çın ilk da­ki­ka­la­rın­da ani atak­lar­la et­ki­li olan Ay­ka Ener­ji Ve­dat ile iki kez go­le çok yak­laş­tı an­cak son vu­ruş­lar­da ba­şa­rı­lı ola­ma­yın­ca öne geç­me şan­sı­nı iyi kul­la­na­ma­dı. Ma­çın 24. da­ki­ka­sın­da sağ ka­nat­tan ge­li­şen Kah­ve­land ata­ğın­da ar­ka di­re­ğe ya­pı­lan or­ta­da Ömer Ba­la­ban ka­fa vu­ru­şu ile to­pu uzak ka­le di­re­ği­nin di­bin­den ra­kip ağ­la­ra gön­de­re­rek ta­kı­mı­nı 1-0 öne ge­çir­di.


İlk ya­rı­nın ka­lan bö­lü­mün­de Ay­ka Ener­ji’nin ça­ba­sı be­ra­ber­lik go­lü­nü ge­tir­me­ye yet­me­di ve ilk ya­rı­yı Kah­ve­land ta­kı­mı 1-0 ön­de ta­mam­la­dı.


İkin­ci ya­rı­nın ba­şın­da Ay­ka Ener­ji to­pa da­ha çok sa­hip ol­sa­da or­ta ala­nı ça­buk ge­çen Kah­ve­land ani atak­lar­la et­ki­li ol­du. Bu atak­lar­dan iki­sin­de ce­za sa­ha­sı dı­şın­dan ka­za­nı­lan iki fri­kik atı­şın­da Hü­se­yin Eğer 37. ve 39. da­ki­ka­lar­da iki da­ki­ka ara ile fri­kik­ten at­tı­ğı iki gol­le ta­kı­mı­nı bir an­da 3-0 öne ge­çir­di ve ra­hat­lat­tı. 49. da­ki­ka­da Ke­nan Aş­kan ya­kın me­sa­fe­den at­tı­ğı gol­le sko­ru 4-0 ya­pan Kah­ve­land şam­pi­yon­luk ku­pa­sı­nın bir ucun­dan tut­tu.
Ma­çın son bö­lü­mün­de Ay­ka Ener­ji gol için yük­len­di ve 54. da­ki­ka­da Mus­ta­fa ve 60+2. da­ki­ka­da Ve­dat’ın at­tı­ğı gol­ler sko­ru 4-2 yap­tı an­cak sa­ha­dan bu skor­lu ga­lip ay­rı­lan Kah­ve­land 23. şam­pi­yon­luk ku­pa­sı­nın sa­hi­bi olur­ken Ay­ka Ener­ji ise ikin­ci­lik ku­pa­sı­nı al­dı.


Fi­nal ma­çı­nın ar­dın­dan dü­zen­le­nen tö­ren­le özel ödül­ler ve ku­pa­lar ve sa­hip­le­ri­ne ve­ril­di.

Editör: Haber Merkezi