HALİL ÖZTÜRK
AK Parti Çorum Belediye Başkan Adayı Dr. Halil İbrahim Aşgın Çorum Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu'nu ziyaret etti. Ziyaret sırasında konuşan Aşgın amatör sporu çok önemsediklerini ve yasal olarakta desteklemek zorunda olduklarını belirterek 'Amatörlerin istekleri bizim için emir olacak' dedi.
Halil İbrahim Aşgın beraberinde AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Muhammet Fatih Temur ve Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte ASKF'yi ziyaret etti. Ziyaret sırasında ASKF Başkanı Sefer Kurtaran ve Yönetim Kurulu üyeleri hazır bulundular.


ASKF Başkanı Sefer Kurtaran Halil İbrahim Aşgın'a ziyaretinden dolayı teşekkür etti ve seçimde başarılar diledi. Kurtaran amatör spora en büyük katkı veren iki kurumun İl Özel İdaresi ve Belediye olduğunu belirterek sorunların çözümü için birlikte hareket etmek zorunda olduklarını söyledi.
AK Parti Belediye Başkan Adayı Halil İbrahim Aşgın ise amatör spora büyük önem verdiklerini ve göreve gelmeleri halinde bugüne kadar verilen desteğin artarak devam edeceğini söyledi. Bu çatı altında çok önemli görev yapıldığını belirten Aşgın 'Ensar Vakfı başkanlığı yaptığım dönemde Türkiye genelinde kulüp kurma kararının ardından ilk kulübü kuran 2-3 ilden birisi olduk.


Amatör sporun günümüzdeki önemi çok daha arttı. İnsanların sağlıklı olması spor yapmasının öneminin yanında yeni nesil ile ortak buluşma noktamız çok az ve spor bu alanlardan en önemlisi. Yaşınız ne olursa olsun spor birleştirici bir unsur. Çocuklarımızı hem kötülüklerden uzak tutmak ve birlikte yapacağımız bir alan olarak spora yönlendirmenin önemini anlatmaya gerek yok.


Bu anlamda Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu çok hayırlı bir iş yapıyor. Çocuklarımızı alıp yaz-kış yağmur -kar demeden spor yaptıran antrenörlerin görevleri bana göre bir din adamı kadar kutsal ve önemli. Tabiki çocuklarımız dinini öğrenecek bunun yanında bilimide öğrenecek sporda yapacak.
Her spor yapan çocuk başarılı olacak diye bir kural yok. Önemli olan çocuklarımızı spor alanlarına çekmek ve onları hem sağlıklı hem de sosyal gelişimini tamamlamış fertler olarak yetişmelerini sağlamak çok önemli. Bizler buna büyük önem veriyoruz inşallah seçilmemiz halinde bugüne kadar yapılan desteği çok daha fazla artırarak devam ettireceğiz.


Bizlerin profesyonel kulüplere katkı vermesi yasal olarak mümkün değil. Ancak Çorumspor bu şehrin bir gerçeği ve onada sahip çıkmak zorundayız. Bu lig kesinlikle Çorum'a yakışmıyor önce layık olduğumuz yere çıkmak için elimizden gelen birlikteliği sağlayacağız. Sonrasında ise profesyonel kulübe balık vermeyeceğiz balık tutmayı öğreteceğiz. Belli sabit gelir kaynakları oluşturup bu gelire göre plan ve programlarını yapmalarını kulübü idare etmelerini isteyeceğiz.
Amatörde ise devlet bize destek vermemiz için zorluyor. Profesyonel kulübümüzü sabit gelire kavuşturduktan sonra tüm gücümüzle amatörün yanında olacağız. Bugüne kadar yapılan destekler ve katkılar artarak devam edecektir bundan emin olabilirsiniz. Ben şundan eminim ki gençliği yapılan yatırım hiç bir zaman boşa gitmemiştir ve gitmeyecektir.


Başarı emek vermekle olur. Amatör camia olarak sizlerde bu işe büyük emek veriyorsunuz ve imkanlar ölçüsünde bir şeyler yapıyorsunuz. Şunu hiç unutmayın ki bizler bu hayırlı işinizde hep sizin yanınızda olacağız ve sizlerin talebi bizim için emir olacaktır. Gençlerle aynı dili kullandığımız ender alanlardan birisi spor olduğuna göre bizler yetişkinler olarak bunu çok iyi değerlendirmek zorundayız.


Tüm kulüpler bizim olacak ve sporda siyasetin yerinin olmadığına göre her kulübe aynı oranda yakın olacağız. Tabiki çalışan ve çalışmayan ayrımını yapacak ona göre katkı ve destek vereceğiz. Her alanda olduğu gibi bu destektede adil olacağız çalışan ile çalışmayan ayrımını yapacağız. Çalışanlarla kol kola birlikte yürüyeceğiz. Sporu ve özellikle amatör spora büyük önem veriyoruz inşallah sizlerle birlikte çalışmak bize nasip olur' dedi.

Editör: Haber Merkezi