HA­RUN AK­KA­YA

Ana­do­lu Spor Ga­ze­te­ci­le­ri Der­ne­ği (ASGD) Ço­rum Şu­be­si ta­ra­fın­dan bu yıl 23.’sü dü­zen­le­ne­cek olan 30 Yaş Or­ta Ku­şak Fut­bol Tur­nu­va­sı’nın ku­ra­la­rı çe­kil­di.

Cu­mar­te­si gü­nü Tür­ki­ye Fa­al Fut­bol Ha­kem­le­ri ve Göz­lem­ci­le­ri ve Göz­lem­ci­le­ri Der­ne­ği (TFFHGD) Lo­ka­lin­de sa­at 12.00’de baş­la­yan top­lan­tı­ya ASGD Şu­be Baş­ka­nı Ha­lil Öz­türk baş­kan­lık yap­tı. ASGD Ço­rum Şu­be­si Yö­ne­tim Ku­ru­lu üye­le­ri­nin de ha­zır bu­lun­du­ğu top­lan­tı­ya ta­kım tem­sil­ci­le­ri ka­tıl­dı. 

ASGD Ço­rum Şu­be­si Baş­ka­nı Ha­lil Öz­türk, 13 ta­kı­mın mü­ca­de­le ede­ce­ği tur­nu­va­nın sta­tü­sü ile il­gi­li ta­kım­la­ra bil­gi ver­dik­ten son­ra ta­kım­lar ku­ra ile iki gru­ba ay­rıl­dı. 6 ta­kım­lı A gru­bun­da Can Haf­ri­yat, Tur­ne İn­şa­at, Nart­kan Mo­bil­ya, Ka­le­hi­sar Kö­yü, Ağ­ca Kar­deş­ler Haf­ri­yat ve Ulu­soy Yağ­mur Tur, 7 ta­kım­lı B gru­bun­da ise Kah­ve­land, Ufak Te­fek Ci­na­yet­ler, Şah İn­şa­at, Ay­ka Ener­ji, Di­ri­liş Gü­la­bi­bey, Fe­no­men ve Gök­tuğ Mo­bil­ya yer al­dı.

İlk dört­ler çey­rek fi­na­le yük­se­le­cek

Bu haf­ta içe­ri­sin­de baş­la­ya­cak tur­nu­va­da grup maç­la­rı tek dev­re­li lig sta­tü­sü­ne gö­re oy­na­na­cak. Grup maç­la­rı­Maç­lar so­nun­da grup­la­rın­da ilk 4 sı­ra­yı alan ta­kım­lar çey­rek fi­na­le yük­se­le­cek. Çey­rek fi­nal­le bir­lik­te ele­me usu­lüy­le de­vam ede­cek tur­nu­va­da sport­men­lik dı­şı dav­ra­nış­lar­da bu­lu­nan fut­bol­cu­lar men ce­za­sı­na çarp­tı­rı­la­cak. Di­sip­lin su­çu iş­le­yen ta­kım­lar ise tur­nu­va­dan ih­raç edi­le­cek. 
Maç­lar Mi­mar­si­nan Sa­ha­sı’nda oy­na­na­cak. 25 Ni­san çar­şam­ba gü­nü oy­na­na­cak maç­lar­la baş­la­ya­cak olan tur­nu­va­da grup maç­la­rı 15 Ma­yıs Sa­lı gü­nü so­na ere­cek. Grup maç­la­rı so­nun­da ilk dört sı­ra­yı alan ta­kım­la­rın mü­ca­de­le ede­ce­ği çey­rek fi­nal, ya­rı fi­nal ve fi­nal maç­la­rı Ra­ma­zan  ayı içe­ri­sin­de if­tar­dan son­ra be­lir­le­ne­cek bir sa­at­te oy­na­na­cak. Tur­nu­va fiks­tü­rü ya­rın ya­yın­la­na­cak.