HA­LİL ÖZ­TÜRK

At­le­tizm’de gü­zel ha­ber­ler gel­me­ye de­vam edi­yor. İs­tan­bul’da ya­pı­lan U 18 Yıl­dız­lar Tür­ki­ye At­le­tizm Şam­pi­yo­na­sı’nda Bu­ha­ra Genç­liks­por Ku­lü­bü at­le­tizm ta­kı­mı 4x100 met­re bay­rak ya­rı­şın­da ikin­ci ola­rak gü­müş ma­dal­ya ka­zan­dı.

İs­tan­bul Olim­pi­yat Sta­dı At­le­tizm pis­tin­de ya­pı­lan U 18 Tür­ki­ye At­le­tizm Şam­pi­yo­na­sı’nda Bu­ha­ra Genç­liks­por Ku­lü­bü an­tre­nör Al­pe­ren Kı­ra­tik yö­ne­ti­min­de 4x100 bay­rak ve 4x400 bay­rak ya­rış­la­rın­da mü­ca­de­le et­ti.

Tu­na­han Bı­çak­cı, Yah­ya Ka­ra­ca, Ka­an Yur­da­kul ve Tol­ga Ton­ya’dan olu­şan Bu­ha­ra Genç­liks­por ta­kı­mı cu­mar­te­si gü­nü ya­pı­lan 4x100 bay­rak ya­rı­şın­da iki sa­ni­ye ile bi­rin­ci­li­ği ve mil­li ta­kı­mı ka­çır­dı ve ikin­ci ola­rak gü­müş ma­dal­ya ka­zan­dı.

Pa­zar gü­nü ya­pı­lan 4x400 bay­rak ya­rı­şın­da ise ay­nı kad­ro ile pis­te çı­kan Ço­rum Bu­ha­ra Genç­liks­por ta­kı­mı yi­ne zir­ve­yi ka­çır­dı ve bu kez üçün­cü ola­rak bronz ma­dal­ya­nın sa­hi­bi ol­du.

Bu­ha­ra Genç­liks­por At­le­tizm An­tre­nö­rü Al­pe­ren Kı­ra­tik spor­cu­la­rı­nın çok iyi ya­rış çı­kar­dık­la­rı­nı ilk gün al­tın ma­dal­ya­yı ka­çır­dık­la­rı­nı ikin­ci gün ise bi­rer sa­ni­ye ile ilk iki sı­ra­yı ka­çır­dık­la­rı­nı söy­le­di. Spor­cu­la­rı­nın gös­ter­di­ği per­for­mans­tan son de­re­ce mem­nun ol­du­ğu­nu be­lir­ten Kı­ra­tik önü­müz­de­ki gün­ler­de da­ha bü­yük ba­şa­rı­la­ra im­za ata­cak­la­rı­na inan­dı­ğı­nı söy­le­di.