HALİL ÖZTÜRK

15 Yaş Al­tı Bad­min­ton il bi­rin­ci­li­ğin­de er­kek­ler­de Ço­rum Be­le­di­ye­si Genç­liks­por ba­yan­lar­da ise Ya­zı­çar­şı Genç­lik ve ve HE Kül­türs­por ku­lü­bü spor­cu­la­rı ma­dal­ya­la­rı top­la­dı­lar.
Cu­mar­te­si gü­nü Tev­fik Kış Spor Sa­lo­nu’nda ya­pı­lan 15 Yaş Al­tı Bad­min­ton İl bi­rin­ci­li­ğin­de al­tı ku­lüp­ten top­lam 33 spor­cu mü­ca­de­le et­ti. Ol­duk­ça zevk­li mü­sa­ba­ba­ka­la­rın so­nun­da tek er­kek­ler ka­te­go­ri­sin­de Ço­rum Be­le­di­ye­si Genç­liks­por ku­lü­bü dört ma­dal­ya­nın­da sa­hi­bi ol­du. 

Ya­şı kü­çük ba­şa­rı­la­rı bü­yük ve ge­le­ce­ğin şam­pi­yon ada­yı ola­rak gös­te­ri­len Meh­met Can Tö­re­miş tek er­kek­ler­de bi­rin­ci olur­ken ikin­ci­li­ği yi­ne Ço­rum Be­le­di­ye­si Genç­liks­por’dan Fur­kan Ye­dek­çi ikin­ci M. Mah­mut Sert üçün­cü Uy­gar Te­ti­kel ise dör­dün­cü­lü­ğü ka­zan­dı.

Tek ba­yan­lar­da Ya­zı­çar­şı Genç­liks­por’dan Mer­ve­nur Ye­tiş­gen al­tın ma­dal­ya­nın sa­hi­bi olur­ken HE Kül­türs­por’dan Ce­ren Naz Bal­cı ikin­ci Ço­rum Be­le­di­ye­si Genç­liks­por’dan Sü­mey­ye Er­kuş üçün­cü Ya­zı­ça­şı Genç­liks­por’dan Rü­ya Tu­ana Yıl­maz­türk ise dör­dün­cü­lük ödü­lü­nün sa­hi­bi ol­du.

Çift er­kek­ler­de de ilk dört sı­ra­yı Ço­rum Be­le­di­ye­si Genç­liks­por ku­lü­bü spor­cu­la­rı ka­zan­dı­lar. Ha­şim Kı­lıç-Fur­kan Ye­dek­çi bi­rin­ci, Mu­ham­met Mah­mut Sert-Uy­gar Te­ti­kel çif­ti ikin­ci, Meh­met Efe Bul­duk-Meh­met Ulaş Uzun çif­ti üçün­cü olur­ken Meh­met Efe Us, Mus­ta­fa Çen­gel çif­ti ise dör­dün­cü­lü­ğü ka­zan­dı.

Çift ba­yan­lar ka­te­go­ri­sin­de ise HE Kül­türs­por’dan Es­ma Di­lek­çi ve Ya­zı­çar­şı Genç­liks­por’dan Mer­ve­nur Ye­tiş­gen bi­rin­ci olur­ken HE Kül­türs­por’dan Ce­ren­naz Bal­cı ve Ya­zı­çar­şı Genç­liks­por’dan Rü­ya Tu­ana Yıl­maz­türk çif­ti ikin­ci HE Kül­türs­por’dan Ra­na Ka­ra­göz ve Ya­zı­çar­şı Genç­liks­por’dan Sev­gi Sön­mez çif­ti ise üçün­cü­lü­ğü ka­za­dı­lar.

Ka­rı­şık çift­ler ka­te­go­ri­sin­de ise Ço­rum Be­le­di­ye­si Genç­liks­por’dan Meh­met Can Tö­re­miş-Sü­mey­ye Er­kuş çif­ti bi­rin­ci­li­ği ka­za­nır­ken ay­nı ku­lüp­ten Ha­şim Kı­lıç-Be­ren Aş­kar çif­ti ikin­ci olur­ken Ço­rum Be­le­di­ye­si Genç­liks­por’dan Berk Diz­lek ile HE Kül­türs­por’dan Ra­na Ka­ra­göz çif­ti üçün­cü olur­ken Ço­rum Be­le­di­ye­si Genç­liks­por’dan  Mus­ta­fa Mer­tek-Ber­ra Çay­ka­ra çif­ti ise dör­dün­cü­lü­ğü ka­zan­dı.

Mü­sa­ba­ka­la­rın ar­dın­dan dü­zen­le­nen tö­ren­le de­re­ce­ye gi­ren spor­cu­la­ra ma­dal­ya­la­rı ve­ril­di.

Editör: Haber Merkezi