HA­LİL ÖZ­TÜRK
Ço­rum Be­le­di­yes­por bu se­zon evin­de­ki be­şin­ci ma­çın­da be­şin­ci ga­li­bi­ye­ti­ni Bu­cas­por’u 4-1 ye­ne­rek el­de et­ti. Kır­mı­zı Si­yah­lı ta­kım ta­ri­hi far­kı ya­ka­la­ya­ca­ğı ma­çın ikin­ci ya­rı­sın­da­ki yo­ğun yağ­mur ya­ğı­şı en­gel ol­du.
Haf­ta içi ma­çın­da Pa­yass­por dep­las­ma­nın­dan pu­an­sız dö­nen kır­mı­zı si­yah­lı ta­kım­da Tek­nik Di­rek­tör Meh­met Au­re­lio üç de­ği­şik­lik ile sa­ha­ya çık­tı. Sa­vun­ma­nın gö­be­ğin­de Sa­met ile Akın’ı ilk kez oy­na­tan tek­nik he­yet or­ta sa­ha­da Kap­tan Oğuz­ha’a ye­ni­den on­bir­de for­ma ve­rir­ken Em­rah ise on­bir­de şans bu­lan isim ol­du.

Ma­çın ilk 15-20 da­ki­ka­lık bö­lü­mün­de sa­vun­ma ar­ka­sı­na top­lar­la et­ki­li ol­ma­ya ça­lı­şan kır­mı­zı si­yah­lı ta­kım 21. da­ki­ka­da o ana ka­dar ta­kı­mın en et­ki­li is­mi olan Em­rah’ın go­lü ile öne geç­ti. He­men ar­dın­dan ka­za­nı­lan pe­nal­tı­dan Ya­kup Al­kan’ın go­lü ile sko­ru 2-0 ya­pan kır­mı­zı si­yah­lı ta­kım ra­hat­la­dı. Bu da­ki­ka­ya ka­dar öne çık­ma­yan Bu­cas­por da­ha et­ki­li gel­me­ye baş­la­dı an­cak sa­vun­ma­da Akın ve Sa­met ha­va top­la­rın­da ra­ki­bin et­ki­li is­mi Ha­san’ı dur­du­ra­ma­sa­da po­zis­yon ver­me­di­ler.
İkin­ci ya­rı­nın ba­şın­da ise Ya­kup’un yi­ne şap­ka­dan tav­şan çı­kar­ta­rak at­tı­ğı ikin­ci gol ve he­men pe­şin­den Mi­ka­il’in gol­le­ri ra­ki­bin di­ren­ci­ni bi­tir­di. Son­ra­ki bö­lüm­de ise yo­ğun yağ­mur ya­ğı­şı ile sa­ha­da top sür­mek im­kan­sız ha­le gel­di.
Ra­kip sa­vun­ma­nın çok boş alan bı­rak­ma­sı­na kar­şın kır­mı­zı si­yah­lı ta­kım ıs­rar­la to­pu yer­den oy­na­ma is­tek­le­ri so­nu­cun­da su­ya ta­kı­lan po­zis­yon­lar baş­la­ma­dan bit­ti.
İki da­ki­ka için­de bir gol bu­lan bir­de mut­lak po­zis­yon­dan ya­rar­la­na­ma­yan Bu­cas­por’da son bö­lüm­de fi­zik­sel ola­rak ağır sa­ha­da iki ta­kım­da oyun­dan dü­şün­ce or­ta alan mü­ca­de­le­si şek­lin­de geç­ti.
Ma­çı Baş­kan Fa­tih Öz­can ve Yö­ne­tim Ku­ru­lu üye­le­ri ile bir­lik­te 1200 ka­dar Ço­rum­lu fut­bol se­ver iz­le­di.

MAÇ­TAN DA­Kİ­KA­LAR:
21. da­ki­ka­da sa­vun­ma­dan Sa­met’in pa­sın­da Em­rah sağ ka­nat­tan top­la ha­re­ket­len­di ce­za sa­ha­sı­na yan çiz­gi­den gir­dik­ten son­ra ya­yın üze­rin­de­ki Ya­kup’a çı­kar­dı gol­cü fut­bol­cu­nun uzak kö­şe­ye sert vu­ru­şun­da top di­re­ğin di­bin­den au­ta git­ti.
24. da­ki­ka­da Ço­rum Be­le­di­yes­por go­lü bul­du. Bu da­ki­ka­da  sağ ka­nat­tan Er­tuğ­rul’un ge­liş­tir­di­ği atak­ta or­ta­sın­da ön di­re­ğe ham­le ya­pan Em­rah top­la bu­luş­tu­ğu an­da çok çap­raz­da ol­ma­sı­na kar­şın to­pu ka­le­ci­nin al­tın­dan Bu­cas­por ağ­la­rı­na gön­de­re­rek ta­kı­mı­nı 1-0 öne ge­çi­ren go­lü at­tı.
35. da­ki­ka­da kır­mı­zı si­yah­lı ta­kım pe­nal­tı­dan ikin­ci go­lü bul­du. Bu da­ki­ka­da sa­vun­ma ar­ka­sı­na atı­lan to­pa Fa­tih ha­re­ket­len­di ce­za sa­ha­sı yan çiz­gi­si­nin için­de ra­ki­bi­nin mü­da­he­le­si ile yer­de kal­dı ma­çın ha­ke­mi pe­nal­tı nok­ta­sı­nı gös­ter­di. Atı­şı kul­lan­mak üze­re to­pun ba­şı­na ge­çen Ya­kup ka­le­ci­nin so­lun­dan to­pu ağ­la­ra gön­de­re­rek sko­ru 2-0 yap­tı.
İlk ya­rı bu gol­ler­le Ço­rum Be­le­di­yes­por’un 2-0 üs­tün­lü­ğü ile so­na er­di.
İkin­ci ya­rı­ya Ço­rum Be­le­di­yes­por gol­le baş­la­dı. 49. da­ki­ka­da Sol ka­nat­tan Mi­ka­il top­la ha­re­ket­len­di ce­za sa­ha­sı­na gel­me­den ce­za sa­ha­sı yan çiz­gi­sin­den ge­len Ya­kup’a çı­kar­dı gol­cü fut­bol­cu sır­tı dö­nük po­zis­yon­da ra­ki­bin­den kur­tul­du çok çap­raz­da ol­ma­sı­na kar­şın sert vur­du sa­vun­ma­da çar­pan top ka­le­ci­nin üze­rin­den uzak ka­le di­re­ğin­den Bu­cas­por ağ­la­rı­na git­ti ve skor 3-0 ol­du.
55. da­ki­ka­da Mi­ka­il bu kez go­lü atan isim ol­du. Sa­vun­ma­dan hız­lı çı­kan Ço­rum Be­le­di­yes­por­da Ya­kup ce­za sa­ha­sı­na gel­me­den top­la bu­luş­tu sa­ğın­da­ki Mi­ka­il’e bı­rak­tı bu fut­bol­cu­da ka­le­ci ile kar­şı kar­şı­ya kal­dı­ğı an­da ka­le­ci­nin so­lun­dan sert bir vu­ruş­la ta­kı­mı­nı 4-0 öne ge­çi­ren go­lü Bu­cas­por ağ­la­rı­na gön­der­di.
66. da­ki­ka­da Bu­cas­por go­lü gel­di. Bu da­ki­ka­da sağ ka­nat­tan Se­ba­hat­tin top­la pa­re­ket­len­di taç çiz­gi­sin­den or­ta­sın­da top ka­le­ye yö­nel­di ka­le­ci Onur­can’ın üze­rin­den aşa­rak uzak ka­le di­re­ğin­den Ço­rum Be­le­di­yes­por ağ­la­rı­na git­ti ve skor 4-1 ol­du.
68. da­ki­ka­da Bu­cas­por ikin­ci go­le çok yak­laş­tı. Sağ ka­nat­tan ge­li­şen atak­ta ce­za sa­ha­sı­na ya­pı­lan or­ta­da Do­ğan bom boş du­rum­da ka­fa­yı vur­du ka­le­ci­yi ge­çen to­pu Akın çiz­gi üze­rin­den ka­fa ile çı­kar­ta­rak ra­ki­bi­ne gol iz­ni ver­me­di.
Ma­çın ka­lan bö­lü­mün­de ise yo­ğun ya­ğış ne­de­ni ile iki ta­kım­da top sür­mek­te zor­la­nın­ca baş­ka gol ol­ma­dı ve Ço­rum Be­le­di­yes­por sa­ha­dan 4-1 ga­lip ay­rı­la­rak bu se­zo­nun en fark­lı ga­li­bi­ye­ti­ni al­dı.

Editör: Haber Merkezi