HALİL ÖZTÜRK

Yeni Çorumspor’a bir maç seyircisiz ve toplamda sekiz bin lira para cezası verildi. Kırmızı Siyahlı takım sezonun evindeki son maçı Adliyespor karşılaşmasını seyircisiz oynayacak. Güzel haber ise pazar günü deplasmanda oynanacak Cizrespor maçında da ev sahibi takım taraftarları stada alınmayacak.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu geçtiğimiz hafta sonu oynanan maçlarla ilgili cezaları açıkladı. Yeni Çorumspor’un Bayburtspor ile oynadığı maçta taraftarların neden olduğu çirkin ve kötü tezahüratı ev sahibi takım taraftarı olarak altıncı kez gerçekleşmesinden dolayı bir maç seyircisiz oynama ve üç bin lira para cezası verildi. Kurul ayrıca aynı maçta taraftarlarının neden olduğu saha olayları içinde 5 bin lira para cezası verdi.

Bu karar ile Yeni Çorumspor kulübüne sekiz bin lira para cezası verirken sezonun son haftasında kırmızı siyahlı takımın Adliyespor ile sahasında oynayacağı maça taraftarlar alınmayacak.
Bir maç seyircisiz oynama cezası alan kırmızı siyahlı takıma güzel haber Cizre’den geldi. Cizrespor kulübünede geçen hafta sonu evinde oynadığı Halide Edip Adıvarspor maçında çirkin ve kötü tezüharattan dolayı yedinci kez ceza kuruluna gitmesinden dolayı bir maç seyircisiz ve altı bin lira para cezası verdi. Kurul kulübe taraftarların neden olduğu saha olayları nedeni ilede 2500 lira ceza verdi. Pazar günü oynanacak Cizrespor - Yeni Çorumspor maçı seyircisiz oynanacak.

PFDK Karacabey Belediyespor’a çirkin ve kötü tezahürattan dört, saha olayları nedeni ile beş ve merdiven boşluklarını boş bırakılmamasından dolayı beş olmak üzere toplam 14 bin lira ceza verdi.
Kurul Erzincanspor’dan Halil Yılmaz’a dört maç ve üç bin lira ceza verdi. BAğcılarspor kulübünden Asım Metin ise bir maç ve 1500 lira ceza veren kurul Kocaelispor’a ise Karacabey maçında takım halinde sportmenliğe aykırı hareketten 1200 lira ceza verdi.