HALİL ÖZTÜRK
Rusya’nın Sibirya Krasnoyarsk kentinde düzenlenen Uluslararası İvan Yariguin Grand Prix turnuvasında 86 kiloda mücadele eden Fatih Erdin final maçında sakatlanarak turnuvayı ikinci olarak tamamladı.


25-27 Ocak tarihlerinde yapılan turnuvada 86 kiloda milli mayoyu giyen Fatih Erdin ilk turda Japon Shota Shirai’yi 5-2 çeyrek final maçında Rus Soslan Ktsoev’i 11-0 sayı tuşu ile yenerek yarı finale yükseldi. Yarı finalde Avrupa üçüncüsü Rus Vladyslav Valiev’i 6-0 yenen Fatih Erdin Finale yükseldi.


Dün öğlen seansında final maçında geçen yılın Avrupa Şampiyonu Dauren Kurugliev ile karşılaşan Fatih Erdin ilk dakikalarda girdiği bir mücadele sırasında dizinden sakatlanınca maçı yarıda bırakmak zorunda kaldı ve ikinci olarak gümüş madalyanın sahibi oldu.


Dünya Sıralamasına puan veren turnuvada Fatih Erdin ile birlikte 120 kiloda Taha Akgül, 74 kiloda Yakup Gör gümüş madalya kazanırken 97 kiloda Baki Şahin ise bronz madalya kazandı. Türk milli takıma bu önemli turnuvayı dört madalya ile tamamlayarak Avrupa Şampiyonası öncesinde iyi bir moral buldu.
İstanbul Büyükşehir Belediyespor adına mindere çıkan Fatih Erdin sakatlığı konusunda dizinde dönme olduğunu ve ilk müdahele sonunda yırtık olabileceğinin söylendiği ancak kesin teşhisin Türkiye’ye dönünce verileceğini söyledi.