HA­LİL ÖZ­TÜRK

Rus­ya Fe­de­ras­yo­nu’na bağ­lı Da­ğıs­tan Özerk Cum­pu­ri­ye­ti’nde ya­pı­lan Av­ru­pa Ser­best Gü­reş Şam­pi­yo­na­sın­da mil­li ta­kım üçün­cü­lü­ğü ka­za­nır­ken ilk kez bü­yük­ler­de böy­le bir şam­pi­yo­na­da mil­li ma­yo­yu gi­yen Fa­tih Er­din bronz ma­dal­ya ma­çı­nı kay­be­de­rek be­şin­ci ol­du.

Üç gün sü­ren ser­best stil mü­sa­ba­ka­la­rın­da Türk mil­li ta­kı­mı üç bronz ve iki al­tın ma­dal­ya ka­za­na­rak ta­kım ha­lin­de üçün­cü­lü­ğü ka­zan­dı. Şam­pi­yo­na­da mil­li ma­yo­yu gi­yen Ço­rum Be­le­di­yes­por gü­reş­çi­si Fa­tih 86 ki­lo­da ikin­ci tur­da Er­me­ni ra­ki­bi­ni 6-2 ye­ne­rek yük­sel­di­ği çey­rek fi­nal ma­çın­da İs­pan­yol ra­ki­bi­ni 5-3 ye­ne­rek ya­rı fi­na­le yük­sel­me­yi ba­şar­dı.

Er­din ya­rı fi­nal ma­çın­da Rus Ar­tun Na­ifo­nov ile kar­şı­laş­tı ve ra­ki­bi­ne 4-2 ye­ni­le­rek fi­nal şan­sı­nı kay­bet­ti. Fa­tih Er­din bronz ma­dal­ya için Da­ğıs­tan asıl­lı ve İtal­ya adı­na gü­re­şen Sha­mil Ku­dı­ıa­ma­go­me­dov ile kar­şı­laş­tı. Zor­lu bir mü­ca­de­le­ye sah­ne olan ma­çın ilk dev­re­sin­de son sa­ni­ye­ler­de kar­şı­lık­lı alı­nan iki­şer sa­yı ile 2-2 be­ra­ber­lik­le so­na er­di.

İkin­ci dev­re­de ise ma­çı ka­zan­mak için iki kez ra­ki­bi­ne tek dal­mak için ham­le ya­pan Fa­tih Er­di iki­sin­de de ra­ki­bi­nin kar­şı ata­ğı kar­şı­sın­da bas­tı­rıp iki pu­an al­ma­sı­na en­gel ola­ma­dı ve ra­ki­bi önün­de 6-2 ge­ri­ye düş­tü.  Son­ra­ki bö­lüm­de risk alan Fa­tih Er­din bir kez da­ha ra­ki­bin bas­tı­rıp iki pu­an al­ma­sı­na en­gel ola­ma­dı son sa­ni­ye­ler­de bas­tır­ma­sı ile ma­çı 8-4 kay­be­den Fa­tih Er­din ilk kez bü­yük­ler ka­te­go­ri­sin­de giy­di­ği mil­li ma­yo ile be­şin­ci ol­du an­cak kür­sü­ye çı­ka­ma­dı.

Editör: Haber Merkezi