HALİL ÖZTÜRK
Voleybol erkekler 1. liginde Sungurlu Belediyespor grupta ikinci sırada bulunan ve güçlü bir kadroya sahip Solhanspor’u 3-1’lik skorla yenerek ligde kalma yolunda çok önemli bir üç puanın sahibi oldu.
Ligde son iki deplasman maçından puansız dönen Sungurlu Belediyespor dün evinde konuk ettiği Solhanspor maçına çok iyi başladı ve rakibi önünde 14-4 gibi farklı skorla öne geçti. Sonraki bölümde Solhanspor’un sete ortak olma çabasına izin vermedi ve 25-14’lük skorla seti kazanarak 1-0 öne geçti.
İkinci setede temsilcimiz çok iyi başladı. Hücumda etkili olan temsilcimiz 12-6’lık skorla öne geçtikten sonra  rakibinin direncini erken kırdı ve 18-9’luk skorun avantajını iyi kullanarak bu setide 25-15 kazanmayı başaran Sungurlu Belediyespor 2-0 üstünlüğü yakaladı.
Üçüncü sette ise konuk Solhanspor savunmasını yükseltti ve hücumda daha etkili olmaya başladı. Buna rağmen 10-10’luk beraberliği sağlayan Sungurlu Belediyespor sonraki bölümde konuk takım kontrolü yeniden ele aldı ve üs t üste aldığı sayılarla 22-14 üstün duruma geçti setide 25-16 kazanan Solhanspor maçta skoru 2-1 yaptı.
Dördüncü sette ise konuk takım maçı final setine taşımak için Sungurlu Belediyespor ise üç puanı almak için mücadele etti. Dengeli başlayan maç karşılıklı sayılarla geçerken ilk bölümü Sungurlu Belediyespor 11-9 önde tamamladı. Üstünlüğünü devam ettiren temsilcimiz 16-14 öne geçtikten sonra konuk takım sette 17-16 üstünlüğü yakaladı.
Sonraki bölümde ise savunmasında az hata yapan temsilcimiz rakibi hataya zorladığı bu bölümde üst üste bulduğu sayılarla 21-17 öne geçti. Konukm takım üst üste iki sayı bularak sete yeniden ortak oldu ve 21-19’un ardından  son bölümde çok etkili hücum eden temsilcimiz üst üste dört sayı aldı seti 25-19 maçıda 3-1 kazanarak ligde kalla yolunda çok önemli üç puanın sahibi oldu.
Bu galibiyetle Sungurlu Belediyespor 24 puana yükselirken Solhanspor ise 44 puanda kaldı ve sıralamadaki yerlerini korudular.

SALON : Mahmut Atalay.
HAKEMLER: Adem Türkmen, Hüseyin Kamber.
SUNGURLU BELEDİYESPOR: Emrah, Tuğberk, Hakan, Eneshan, Metehan, Hasan Hüseyin, Alican, Taha, Kaan, Erenhan, Furkan, İsmail, Okan Orhan.
SOLHANSPOR: Yasin, Cem, Edin, Mustafa, Onur, Umut Yücel, Murat, Goran, Zafer Ceyhun, Senad Ok, Jr. Sılva. Mert, Furkan, Hüseyin, Hayrettin .
SÜRE: 101 dakika.
SETLER: 25-14, 25-15, 16-25, 25-19.