Bölgesel Gelişim Liginde mücadele hafta sonu oynanacak maçlarla devam edecek. Futbol Federasyonu artan şiddet olayları nedeni ile yerel amatör liglere bir hafta ara verirken Bölgesel Gelişim Liglerinde heyecan devam edecek. Yeni Çorumspor ikinci devrenin 17. hafta maçında grubun  dört kategoride lideri durumunda bulunan Yılport Samsunspor ile dört kategoride karşılaşacak. Kuşkusuz haftanın en kritik maçında U 16 kadroları arasında oynanacak.


Ligde 14 hafta maçları sonunda topladıkları 33’er puanla ilk iki sırada yer alan Yeni Çorumspor ve Yılport Samsunspor takımları yarın saat 13’de Mimar Sinan sahasında karşı karşıya gelecekler. Ligin ilk yarısında Samsun’da oynanan maçta takımlar birbirlireni üstünlük kuramadılar ve sahadan 0-0 beraberlik ile ayrıldılar. Yarın oynanacak ikinci maçı kazanan takım ikili averaj üstünlüğünü ele geçirecek ve üçüncü devre maçını evinde oynama avantajı kazanacak.


Yeni Çorumspor  U 16 takımı Teknik Sorumlusu Halil Aydoğan grupta şampiyonluk iddiasında olan ve bunu gelinen bu haftada puan durumunda ortaya koyan iki takımın maçının çok zorlu geçeceğini ve amaçlarının saha ve seyirci avantajını iyi kullanarak rakipleri önünde avantaj yakalamak olduğunu söyledi.
İyi bir kadroya sahip olduklarını bu gençleri A takımı kadar en iyi duruma getirmek için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini belirten Aydoğan yarın oynayacakları maçta Çorumlu futbol severlerden takımlarına destek vermesini ve sahadaki mücadelelerine tribünden itici güç olmaları istediklerini sözlerine ekledi.