HALİL ÖZTÜRK
Teknik Direktör İsmet Taşdemir takım olarak çok iyi bir ivme yakaladıklarını ancak henüz ilk hedeflerine ulaşmadıklarını önlerinde çok zorlu bir yedi maçlık periyot olduğunu söyledi.

Taşdemir tesislerde düzenlediği basın toplantısında Erzincan maçı ve gelinen nokta ile ilgili olarak çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Kocaelispor maçından sonra camiada yaşanan kırılganlığın takım içinde yaşanmadığını ve bu noktaya herkesin el ele vermesi ile geldiklerini belirten Taşdemir uyarıda bulundu ‘Henüz ilk hedefimize ulaşmadık ve iş bitmedi önümüzde çok zorlu yedi maçımız daha var’ dedi.

Taşdemir dün düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamalarda şunları söyledi:

Zor bir maçtı haftalardır hep üst sıralarda bulunan rakiplerle oynuyorduk. Buna karşın bizimde iyi bir çıkışımız vardı. Sıralamada ördüncü takımla oynadık maçın zor geçeceğini biliyorduk. Rakibimiz kontrataklarla etkili olmaya çalışan ve duran topları iyi kullanan bir takımdı. Bunlara karşı iyi önlemler aldık. Kırılma anlarında kazanacağımıza hissiteyi vardı. Zor bir maçtan üç puanla döndüğümüz için çok mutluyuz.

‘Bu takıma inancımız olduğu için geldik’
Oyun olarak fazla bir şey değişmedi inancımız hep vardı bu takıma inandığımız için geldik. İnanmadığımız yerde olmazdık biz. Bu işi beraber götürebileceğimiz başarabileceğiz bir oyuhncu gurubu olduğunu düşünerek geldik.  Bunla birlikte başkanımız yöneticilerimiz Sportif Direktörümüz çok iyi bir uyum yakaladık.

‘İçerde kırılmadık çok şükür’
İkinci yarının ilk iki maçındaki mağlubiyet üzdü. Özellikle Kocaeli maçı bizi çok üzdü. Bu maç kırılmaya neden oldu camiamızda. İçerden kırılmadık çok şükür. Bu zor süreci çok doğru kenetlenme ile atlattık. Bu süreçte mücadele gücümüzü yükselttik. Herkes sadece göze hoş gelen futbol istiyor ancak bunu başarmak içinde mücademe etmemiz gerekiyor, Bu dönemde savaşmayı daha fazla öğrendik.

‘İşimiz zor ancak biz zoru severiz’
Bu geldiğimiz noktada her şey bitmiş değil hatta yeni başlıyor. Bu noktaya gelmek için çok uğraştık çok emek verdik şu anda sadece yaklaştık. Önümüzde hala çok zorlu yedi maçımızç var. Biz zoru seviyoruz. Başkanımız da oyuncu grubumuzda da bu var. İşimiz zor ancak bizler zorlukların üstesinden gelmeyi biliyoruz. Şu anda bu noktaya geldik bizim bir hedefimiz ve hayalimiz var. Bu hayal için elimizden geleni sonuna kadar yapacağız bundan hiç şüphemiz yok. Yedi galibiyet iki beraberlik aldık işimiz bitti mi kesinlikle hayır. Oynanmamış hiç bir maç kazanılmış sayılmaz.

‘Ara transferler hem takım olma hemde tecrübeleri ile katkı verdiler’
Devre arası transferlere tepkiler olmuştu ancak biz inanarak ve güvenerek tanıdığımız isimleri aldık. Ara transfer çok zordur. Bu zorluk süresini kısa atlattık. Eleştiri normaldir ara transfer risktir tutmayabilir. İlk haftalarda sarsılmalar oldu zamana ihtiyaçları vardı. Tahammülümüz az olduğu için hemen yargılıyoruz. Taraftarlarımız bize destek oluyorlar buna devam etsinler yüzlerini kara çıkarmayaya çalışıyoruz. Ancak geldiğimiz bu noktada görüyoruzki yeni transferler takıma katkı vermeye başladılar. Hem oyun anlamında hemde takım olma anlamında tecrübeleri ile büyük katkı verdiler. Bu takım bozulmadan hayallerimiz ve hedeflerimize varana kadar devam ederiz.

‘Tüm futbolcular taşın altına ellerini koydular’
Sakatlıklar ve cezalılar nedeni ile eksik kaldık ancak tüm futbolcularımız mevkileri olmamasına rağmen canla başla mücadele eden bir oyuncu gurubumuz var. Form grafiğimiz her hafta tüm futbolcuların yükseliyor. Skor yapanlar öne çıkıyor fakat biz takım olarak tüm oyuncularımız katkı veriyorlar. Hedefe giden yolda bu çok önemli. Herkes taşın altına eline attı ve yükü birlikte kaldırıyorlar. Tüm futbolcularımız değerli. Sinan golleri ile rekor kırıyor bunları daha da kırmak istiyor fakat diğer arkadaşlarıda ona katkı veriyorlar.

‘Rehavete kapılacak durum yok çünkü ilk hedefin hala dışındayız’
Uşak’ta ve Zonguldak’ta santrası olmayan gollerle puanlar kaybettik. Bu maçlarda gösteriyorki bitiş düdüğü çaldığı anda bulunduğunuz yer önemli. Şu anda henüz bunu başarmadık. Rehavete girmemizi gerektiren bir durum yok çünki henüz ilk hedefimize ulaşmadık. Türk insanın geninde var. Milli takımda da gördük. Rehavet sıkıntıı ancak biz bu rehavete erişmeşeceğimiz çünki henüz böyle bir durum yok. Son düdükte play-off potasında içinde olduğumuzda ilk hedefimize ulaşmış olacağız.

‘Play-off barajı 62-63 gibi görülüyor’
Play-off puan barajı 62-63 yapacak gibi görülüyor. Çünki grupta her takımın bir hedefi var. Altta düşme potası üstte play-off mücadelesi veren takım sayıları çok fazla. Bu yüzden grupta her maç final niteliğinde geçecek. Çok zor bir grup bu yüzden kalan yedi maçımızda zor ancak biz zoru seviyoruz.

‘Takım olarak kenetlendik’
İnancınız kaybolmadğı sürece her şeyi başarırsınız. Ara ara kırılmalar oldu ancak kendi iç dünyamızda bu hedefe inandık. Tabiki dokuz maçta yedi galibiyet iki beraberlik planlamadık bu puanın iki üç puan altında hedefimiz vardı. Doğru işler yaptığınız takım olduğunuz kenetlendiğiniz dışardaki sinerji doğru geldiği zaman iş kendiliğinden gidiyor.

‘Birinci hedefimiz play-off sonrakine daha sonra bakacağız’
Birinci hedefimiz play-off. Şampiyonluk hedefine ulaşmak için önce bunu başarmamız gerekiyord. Biz play-off hedefine odaklandık bunu başardığımız takdirde ondan sonra ikinci hedefe ulaşacağız. Hedefimiz her zaman en üst başarıdır. Geldiğimiz noktayı unutmamak gerekir. 17-18 puan gerisinden gelerek aynı puana ulaştığımız takımlar var. Birinci basamağımız play-off sonrasını hep birlikte göreceğiz.

‘Hekimoğlu maçı da çok zorlu geçecek’
Hekimoğlu çok transfer yapan büyük nedeflerle kurulan bir takım. Manisa’nın iyi gitmesi ile ikinci sırada kaldı. İyi bir takım tabiki ancak herkesin iyiliği ve kötülüğü kendisine. Biz bir zor engeli daha geride bırakmak için kazanarak sahadan ayrılmak istiyoruz’ dedi.