HALİL ÖZTÜRK
Os­man­cık Be­le­di­yes­por’dan dev atak. Geç­ti­ği­miz se­zon Böl­ge­sel Ama­tör Lig’i son maç­ta kay­be­den Os­man­cık Be­le­di­yes­por ye­ni se­zo­na plan­lı bir ça­lış­ma ile gi­ri­yor. Kır­mı­zı Be­yaz­lı ta­kım ilk ola­rak ta­kı­mı Ço­rum’lu tec­rü­be­li tek­nik adam Öz­can Du­man’a tes­lim ede­rek baş­la­dı.
Geç­ti­ği­miz ay için­de ya­pı­lan gö­rüş­me­ler so­nun­da an­laş­ma sağ­la­nan Öz­can Du­man haf­ta ba­şın­da Os­man­cık’a ge­le­rek ku­lü­bün alt ya­pı­sın­da­ki genç­ler­den baş­la­ya­rak an­tren­man­la­ra start ver­di. Du­man’ın ya­pa­ca­ğı in­ce­le­me ve gö­rüş­me­ler so­nun­da ise ye­ni se­zon ya­pı­lan­ma­sı­na şe­kil ve­ri­le­ce­ği öğ­re­nil­di. Ku­lü­bün bu se­zon tüm ka­te­go­ri­le­ri ka­tıl­mak ye­ri­ne he­def­li ka­te­go­ri­le­rin­de ka­tıl­mak için in­ce­le­me ya­pa­cak olan Öz­can Du­man yö­ne­ti­min­de oluş­tu­ru­la­cak olan Tek­nik Ekip ye­ni se­zon plan­la­ma­sı­nı ya­pa­cak.
Uzun va­de­li bir ça­lış­ma içi­ne gi­ren Os­man­cık Be­le­di­yes­por yö­ne­ti­mi bir yan­dan ta­kı­mın ka­la­ca­ğı te­sis ya­pı­mı için in­ce­le­me­si­ni ta­mam­la­dı­ğı ve önümz­de­ki gün­ler­de in­şa­ata baş­la­ma­yı he­def­li­yor. Bu plan kap­sa­mın­da ta­kı­mın ba­şı­na ge­ti­ri­len tec­rü­be­li isim Öz­can Du­man sa­ha için­de­ki olu­şu­mu ta­mam­la­ya­rak ye­ni se­zo­na id­di­alı bir baş­lan­gıç yap­mak ama­cın­da. Os­man­cık Be­le­di­yes­por yö­ne­ti­mi Öz­can Du­man ile önü­müz­de­ki gün­ler­de res­mi bir im­za tö­re­ni dü­zen­le­ye­cek.
ÖZ­CAN DU­MAN: 1964 Ço­rum do­ğum­lu Öz­can Du­man 1990 yı­lın­da Genç­ler­bir­li­ği ku­lü­bün­de fut­bo­la baş­la­yan Öz­can Du­man da­ha son­ra Kay­se­ri Er­ci­yess­por, İs­tan­buls­por, Nev­şe­hirs­por, Şan­lı Ur­fasp­or, Çan­kı­rıs­por, Bey­pa­za­rı Be­le­di­yes­por ta­kım­la­rın­da pro­fes­yo­nel for­ma giy­dik­ten son­ra 1999 yı­lın­da ama­tö­re dön­dü ve Ha­cet­te­pe, An­ka­ra Em­ni­yets­por ve son ola­rak­ta Ga­zi Fi­şeks­por ta­kım­la­rın­da fut­bo­lu bı­rak­tı. 1999 yı­lın­da fut­bo­lu bı­rak­tık­tan son­ra Ha­cet­te­pe ku­lü­bü Genç­lik Ge­li­şim Li­gin­de baş­la­dı­ğı tek­nik adam­lık ka­ri­ye­rin­de da­ha son­ra Ka­ra­mans­por ve Fet­hi­yes­por’da an­tre­nör ola­rak de­vam et­ti. Os­man­lıs­por Sü­per Genç­ler Li­gi Tek­nik So­rum­lu­su ola­rak gö­rev ya­pan Öz­can Du­man da­ha son­ra Ye­ni­ma­hal­le Be­le­di­ye, Kars­spor, An­ka­ra Or­mans­por ve Ye­ni Yols­por ta­kım­la­rın­da gö­rev yap­tık­tan son­ra geç­ti­ği­miz se­zo­nun ikin­ci ya­rı­sın­da Kü­tah­yas­por ta­kı­mın­da an­tre­nör ola­rak gö­rev yap­tı.
Fut­bol­cu ola­rak do­kuz kez U 18 4 kez U 21 mil­li ta­kım­la­rın­da for­ma gi­yen Öz­can Du­man Sü­per Lig’de 89, 2. lig­de 74, 3. lig­de 78 maç­ta for­ma giy­di ve top­lam 19 gol at­tı.