HARUN AKKAYA
Anadolu Yıldızlar Ligi Basketbol’da Çorum bayan takımı çeyrek final gruplarına yükseldi. Sinop’ta 28-30 Aralık tarihlerinde yapılan Anadolu Yıldızlar Ligi Basketbol grup birinciliğinde Çorum ile birlikte Amasya, Bartın, Bolu, Düzce, Kastamonu, Karabük, Samsun ve Zonguldak illerinin takımları mücadele ettiler.
Çorum bayan takımı grubundaki ilk maçında Düzce Yıldızları önünde fazla bir varlık gösteremedi ve rakibine 90-33 gibi farklı skorla yenilerek gruba kötü başladı. Üç takımın bulunduğu grupta Çorum yıldız bayan takımı ikinci maçında Kastamonu ile çeyrek final gruplarına yükselmek için karşılaştı.


Defne, Sema, Melisa, Celin, Nehir Türkü, İremsu, İrem Bıyık, İrem Karaca, Ahsen, Duygu, Elif Naz’lı kadrosu ile mücadele ettiği maçta rakibi önünde ilk periyottan itibaren üstün bir oyun sonunda kontrolü ele geçirdi ve ilk periyotu 11-3 devreyide 24-12 önde tamamladı. Üçüncü periyotta aradaki farkı açan Çorum Yıldızları son çeyreğe 30-18 önde girdi ve maçtan da 44-24 galip ayrılarak gruptan  ikinci olarak çeyrek finallere yükselmeye hak kazandı.


Çorum Yıldız erkek takımı ise ilk maçında Zonguldak’a 63-49 ikinci maçında ise Amasya’ya 64-27 yenilerek grupta üçüncü olarak elendi.