HALİL ÖZTÜRK
Bölgesel Amatör Lig 4. grupta ikinci yarının ilk hafta maçlarında Yozgatspor adım adım şampiyonluğa koşarken Sungurlu Belediyespor ise Safranbolu deplasmanından galibiyet ile dönerek ligde kalma umutlarını tazeledi.


İlk yarıyı açak ara lider tamamlayan Yozgatspor evinde Çankırıspor önünde 1-0 geriye düştüğü maçtan 7-1’lik galibiyet ile ayrılarak ikinci yarıyada üç puanla başladı. Bu galibiyet ile Yozgatspor en yakın rakibi Ünyespor’un evinde yenilmesi ile aradaki puan farkını sekize çıkardı. Altınordu Belediyespor ise Ünye galibiyeti ile üst sıralara iyice tutundu. Grupta şampiyonluktan daha çok alt sıralardaki mücadelenin sezon sonuna kadar devam etmesi bekleniyor. İl içi sıralama heyecanı ve ligde son ikiden kurtulma mücadelesi verecek takım sayısının fazla olması bu yarışı oldukça zorlu hale getiriyor.
Ligde alt sıralardan kurtulmak isteyen iki takım Kastamonu İl Özel İdarespor ile Turhalspor arasındaki maçtan takımlar 1-1’lik beraberlik ve birer puanla ayrıldılar. Bu sonuca kuşkusuz en çok sevinen ise temsilcimiz Sungurlu Belediyespor oldu.


Sezonun ilk maçında evinde Safranbolu’nu 5-0 yenerek galibiyet ile sezona başlayan Sungurlu Belediyespor sonraki on maçta üç beraberlik ve altı mağlubiyet alarak ilk yarıyı 6 puanla sondan ikinci sırada direk düşme potasında bitirmişti. Devre arasında kadrosunda sekiz isimle yollarını ayıran yedi isim katan Sungurlu Belediyespor Safranbolu deplasmanında yeni transferi golcüsü Osman Gıdık’ın üç gol atıp iki penaltı yaptırdığı maçtan 4-0 galip ayrılarak rakibini yarışın dışında bıraktı ve umutlarını artırdı.


Sungurlu Belediyespor bu maçın ardından gözünü hafta sonunda evinde oynayacağı Kastamonu İl Özel İdarespor maçına çevirdi. Puan sıralamasında en yakın rakip konumundaki Kastamonu temsilcisini yenmesi halinde Sungurlu Belediyespor düşme hattından çıkacak ve morallenecek. Kırmızı Beyazlı takım bugünden itibaren bu zorlu maçın hazırlıklarına başlayacak.