HALİL ÖZTÜRK
Bölgesel Amatör Lig’e temsilcimiz Sungurlu Belediyespor Havza Belediyespor deplasmanında uzatma dakikalarında bulduğu golle rakibini 2-1 yenerek ilk deplasman galibiyetini aldı ve bu üç puanla haftalar sonra ateş hattından çıktı.


Havza ilçe sahasında oynanan maça iki takımda kontrollü başladı ve ilk dakikalar orta alan mücadelesi şeklinde geçti. Maçın 21. dakikasında Taha’nın golü ile 1-0 öne geçen Sungurlu Belediyespor sonraki bölümde de kontrolü elinde tuttu ancak ilk yarının sonlarında yan toptan yediği golle soyunma odasına 1-1 beraberlikle girdi.


İkinci yarıda kontrolü eline tekrar geçiren temsilcimiz rakip kaleye yüklendi ve birinde direğe takıldı iki tane net pozisyonda son vuruşlarda başarılı olamadı. Maçın son on dakikalık bölümünde ise Havza Belediyespor sahanın küçük olmasından yararlanarak şişirme toplarla etkili oldu ve bu bölümde Sungurlu Belediyespor savunması oldukça zor onlar yaşadı.
Uzatma dakikalarında yine böyle bir baskı anında savunmadan Nedim’in akıllı çıkarttığı topla ikinci yarı katıldığı takımına attığı gollerle hayat veren Osman Gıdık bir kez daha attığı golle altın değerinde üç puan getiren golü attı. Bu galibiyet ile ilk kez deplasmanda üç puan sevinci yaşayan Sungurlu Belediyespor aynı zamanda haftalardır kurtulamadığı ateş hattından 13 puanla çıktı ve 11. sıraya yükseldi. Havza Belediyespor 15 puanla kaldı.

 

MAÇTAN DAKiKALAR: 
21. dakikada Osman’ın düşürülmesi ile kazanılan faul atışında Başaran yaklaşık 25 metreden sert vurdu kaleci Onur son anda tokatladı dönen topu iyi takip eden Taha yakın mesafeden ağlara göndererek takımını deplasmanda 1-0 öne geçirdi.
42. dakikada Havza Belediyespor beraberlik golü geldi. Sol kanattan gelişen atakta arka direkte Ahmet bom boş durumda topla buluştu ve sert vuruşla topu köşeden ağlara göndererek ilk yarının skorunu belirledi: 1-1.
İlk yarı bu gollerle 1-1 beraberlik ile sona erdi.
74. dakikada sağ kanattan Sungurlu Belediyespor’un kullandığı faut atışında Başaran’ın ortasında Mücahit çok iyi yükseldi kafayı vurdu top üst direğin içine çarptı çizgiye indi ve oyun alanına döndü.
76. dakikada savunma arkasına atılan uzun topla Taha topla  ceza sahasına girdi kaleci ile karşı karşıya pozisyonda topu köşeye gönderdi kaleci gole izin vermedi.
Maçın uzatma dakikalarında Sungurlu Belediyespor’a hayat veren ikinci gol geldi. Orta alandan topla çıkan kaptan Nedim sağ kanattan savunma arkasına hareketlenen Osman’ın önüne mükemmel bıraktı golcü futbolcu çaprazdan ceza sahasına girdi kaleci Onur’un altından topu Havza ağlarına göndererek takımını deplasmanda 2-1 öne geçirdi.